Hlavní obsah

Britové vysílají seriál podle Coenů s „hobitem“ Freemanem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Velké Británii a v Americe začnou v dubnu vysílat seriál vycházející ze slavného Farga bratří Coenů. V hlavních rolích zazáří Billy Bob Thornton a Martin Freeman.

Foto: Reuters

Herec Martin Freeman

Článek

Desetidílná série bude mít premiéru v USA na Channel FX a hned poté na ostrovech na programu Channel 4. Odehrává se v Minnesotě, kde žije maloměstský pojišťovák, jehož využívá manipulativní cizinec. Thornton, který si už s Coeny natočil Muže, který nebyl a Nesnesitelnou krutost, hraje tajemného cizince Lorna Malva, zatímco Freeman hraje pojišťováka Lestera Nyggaarda.

Britský herec Martin Freeman byl ještě před pár lety skoro neznámý, dnes je globální hvězdou hlavně díky dvěma dílům hobití trilogie a roli Bilba. Kolem roku 2000 se začal objevovat v dnes již skoro klasických seriálech, které symbolizují britský humor (Kancl, Black Books) a značně ulítlých filmech jako Soumrak mrtvých a Ali G Indahouse, což byla první velká filmová zkušenost pozdějšího Borata, kterého ztvárnil Sacha Baron Cohen. Dále hrál například v Jednotce příliš rychlého nasazení, v Sherlockovi a v kasovních trhácích Hobit: Neočekávaná cesta a Hobit: Šmakova dračí poušť.

Foto: Warner

Martin Freeman ve filmu Hobit: Šmakova dračí poušť

V dalších rolích hrají Colin Hanks, Oliver Platt nebo Bob Odenkirk. Tvůrčí ředitel televize Channel 4 Jay Hunt uvedl, že Fargo je temná komedie, „nádherně režírovaná a s fantastickým obsazením”.

Původní dílo slavilo obrovský úspěch v roce 1996. Mimo jiné získalo dva Oscary za nejlepší scénář a herečku (Frances McDormandová), která ztvárnila těhotnou policistku na stopě zločinu. Bratři Coenové mají za sebou neskutečnou řadu úspěchů, jejich filmy zaznamenávají od začátku devadesátých let téměř vždy dobré recenze, ať už to byl Barton Fink, Fargo, Big Lebowski, Bratříčku, kde jsi?, Muž, který nebyl, Lupiči paní domácí, Po přečtení spalte, Tahle země není pro starý, Seriózní muž nebo Opravdová kuráž.

Reklama

Výběr článků

Načítám