Hlavní obsah

Filmové premiéry: Památkáři, Angelika, Velká oříšková loupež, Non-Stop, Attia Marcela a Kandidát

Právo, Věra Míšková

Hvězdné obsazení má film Památkáři o úsilí zachránit za druhé světové války umělecké poklady před nacisty. Po padesáti letech je tu nová Angelika. Hlavními hrdiny animované komedie Velká oříšková loupež jsou krysa a veverka. Útok neznámého teroristy ohrožuje pasažéry letadla ve filmu Non-Stop. Tvůrce slavného animovaného filmu Trio z Belleville natočil hraný film Attila Marcel. Česko-slovenský Kandidát sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 9. týden

Článek

Památkáři

Upoutávka na film Památkáři Video: CinemArt

Sedm ředitelů muzeí, kunsthistoriků a kurátorů vstoupí do americké armády, aby vyhledali a zachránili ohromné umělecké poklady, které nacisté ukradli a ukryli na neznámých místech.

S šedinami, kulatým bříškem i obyčejným lidským strachem se vydají nejprve na výcvik a pak do nitra nepřátelského území, kde ještě zdaleka není dobojováno.

Památkáři, USA 2014, 112 min., režie: George Clooney, hrají: George Clooney, Matt Damon, Jean Dujardin, Bill Murray, Cate Blanchettová, Hugh Bonneville a další.

Angelika

Upoutávka na film AngelikaVideo: Bioscop

Příběh krásné Angeliky, která byla proti své vůli provdána za hraběte de Peyrac, vytáhli filmaři znovu na světlo a natočili týž příběh s jinými herci a v jiném vnějším obalu. Angelika tak opět podniká dobrodružnou cestu za svým zprvu nenáviděným, posléze vroucně milovaným manželem.

Angelika, Francie/Belgie/Česko/Rakousko 2013, 113 min., režie: Ariel Zeitoun, hrají: Nora Arnezederová, Gérard Lanvin, Simon Abkarian a další.

Velká oříšková loupež

Upoutávka na film Velká oříšková loupežVideo: H.C.E.

Krysa a veverka Bručoun se bojí nadcházející zimy, a proto se rozhodnou vyloupit obchod plný oříšků. Jenže oříšky nemilují jen hlodavci. A tak se k nim přidají ostatní zvířátka z parku, která jim situaci značně zkomplikují. A co hůř, zvířátka netuší, že obchod neslouží k prodeji laskomin, ale je to jen krycí místo pro lupiče.

Velká oříšková loupež, Kanada/Jižní Korea/USA 2014, dětský animovaný, 90 min., režie: Peter Lepeniotis, v českém znění: Zdeněk Hruška, Filip Jančík, Jaromír Meduna.

Non-Stop

Upoutávka na film Non-stopVideo: Bontonfilm

Bill Marks se živí jako „vzdušný šerif“ – sedí v letadle a dává pozor. Během jednoho letu ho však začne neviditelný terorista bombardovat esemeskami: požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 miliónů dolarů. Jinak každých dvacet minut někoho v letadle zabije. Vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Navíc vyjde najevo, že padouchův účet je vedený na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla?

Non-Stop, USA 2014, akční thriller, 106 min., režie: Jaume Collet-Serra, hrají: Liam Neeson, Julianne Mooreová, Michelle Dockeryová a další.

Attila Marcel

Upoutávka na film Attila MarcelVideo: AČFK

Hlavním hrdinou tragikomedie, zabydlené roztodivnými figurkami, je 33letý pianista Paul. Nikdy nepromluvil a od smrti rodičů dělal jen to, co mu naplánovaly jeho dvě rázné i svérázné tetičky, učitelky tance. Jednou se to musí změnit…

Attila Marcel, Francie 2013, 102 min., režie: Sylvain Chomet, hrají: Guillaume Gouix, Anne Lenyová, Bernadette Lafontová, Luis Rego a další.

Kandidát

Upoutávka na film KandidátVideo: Bioscop

Do prezidentských voleb zbývají 2 měsíce. Vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Jenže všechno se zvrtne jinam…

Kandidát, ČR/SR 2013, drama, 103 min., režie: Jonáš Karásek, hrají: Marek Majeský, Roman Luknár, Michal Dlouhý, Michal Kubovčík, Monika Hilmerová, Pavel Nový a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám