Hlavní obsah

Nová alba: Bruce Springsteen, Azaret, Billy Barman a Circus Ponorka

Právo, Jaroslav Špulák

Další lednový týden představuje nové album Bruce Springsteena, které celosvětově oficiálně vyšlo v pondělí a v úterý, nicméně na internet uniklo už na konci loňského roku. Z českých a slovenských luhů a hájů připomínáme vydání novinek Azaretu, Billy Barman a Circusu Ponorka.

Článek

Bruce Springsteen: High Hopes

Foto: Sony Music

Nová alba

Osmnácté studiové album amerického zpěváka, hudebníka a skladatele. V několika písních hostuje kytarista Tom Morello (proslul zejména jako člen osobitých Rage Against The Machine), který loni na turné na několik koncertů kapelu posílil, a zůstal i na natáčení alba. Na desce jsou dvě coververze, několik starších písniček, ve dvou případech dosud nevydaných v žádné jiné verzi, a také nové skladby. Springsteen na ní vysokou kvalitu své tvorby nepodlezl.

Azaret: Azaret

Foto: archív Azaret

Nová alba

Azaret je hudebně-dramatický projekt recitátorky, textařky, zpěvačky a hudebnice Terezy Holušové. Jde vlastně o zhudebněné písmo krátkých příběhů, kde hrají stejně důležitou roli mluvené slovo i náladotvorná hudba. Zajímavá kolekce vyžaduje posluchačovu pozornost. Na oplátku přináší silný umělecký zážitek.

Billy Barman: Modrý jazyk

Foto: Pavian Records

Nová alba

Druhé album slovenské alternativně-rockové skupiny Billy Barman potvrzuje směřování kapely z debutu Noční jazdci (2010). Skladby na něm jsou smysluplné, občas něčím překvapí v aranžích, v textech se nicméně formace více dostala k základnímu tématu lásky a žen.

Circus Ponorka: Revival Circus

Foto: Faust Records

Nová alba

Třetí album one man projektu Circus Ponorka přináší zajímavý materiál. Jediný člen kapely, Honza Ponocný, vzal jako základ písničky ze soundtracku k filmu Revival, které napsal, a předělal je do modernější podoby. Výsledkem jsou relativně svěže znějící skladby, které mají základ v hudebním cítění šedesátých let. Hosty alba jsou Miro Žbirka, Jana Kirschner, Bradley Stratton a John Riley.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám