Hlavní obsah

Eltona Johna bude hrát ve filmu Tom Hardy

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Tom Hardy dostal hlavní roli Eltona Johna v připravovaném biografickém snímku o jedné z největších hudebních hvězd. Film se bude jmenovat podle hitu Rocket Man.

Foto: Profimedia.cz

Tom Hardy

Článek

Šestatřicetiletý britský herec Tom Hardy je znám z úspěšných filmů jako RocknRolla, Počátek, Temný rytíř povstal a Země bez zákona. Je to ale poněkud nečekaný výběr, protože Hardy rozhodně není proslulý hudebním talentem a také vůbec nevypadá jako Elton, je příliš velký a hraje většinou drsňáky. Role extravagantního homosexuálního zpěváka bude pro něj velmi zvláštním úkolem.

Sir Elton John na film osobně dohlíží jako producent a začne se točit v roce 2014, uvedla firma Focus Features. Scénář má na starosti Lee Hall (nominace na Oscara za drama Billy Elliot).

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Příběh Eltona Johna prý bude velmi dramatický.

Elton John (vlastním jménem Reginald Dwight) se ve filmu objeví jako dětský klavírní génius i jako dospělá hvězda. Během téměř půlstoletí své kariéry spolupracoval snad s každou hvězdou na světové popové scéně – včetně Johna Lennona, Erika Claptona nebo George Michaela a Queen.

K jeho nesmrtelným hitům patří Rocket Man, Daniel, Candle in the Wind, Goodbye Yellow Brick Road, Don't Let The Sun Go Down On Me, Lucy In The Sky With Diamonds, Sorry Seems To Be The Hardest Word nebo Sacrifice. Věnuje se také charitativním projektům, založil nadaci na pomoc nemocným AIDS.

V Praze vystoupí 18. prosince v O2 Areně.

Reklama

Výběr článků

Načítám