Hlavní obsah

Michael Jackson vydělává po smrti miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popová hvězda Michael Jackson je letos znovu na čele žebříčku finančně nejúspěšnějších zesnulých celebrit, který sestavil časopis Forbes. Nahrávky mrtvého Jacksona, jehož loni odsunula na druhé místo herečka Elizabeth Taylorová, od loňského října vydělaly 160 miliónů dolarů (tři miliardy Kč).

Článek

Druhou příčku obsadil s odstupem Elvis Presley s 55 milióny a třetí je kreslíř Charles Schulz, tvůrce komiksu Peanuts, který zemřel před 13 lety. Jacksonovým dědicům letos vydělávala hlavně show kanadské umělecké skupiny Cirque du Soleil s Jacksonovou hudbou. Nemalé příjmy plynuly i z prodeje vlastních Jacksonových nahrávek a z publikační činnosti společnosti Sony/ATV, která z poloviny Jacksonovi patřila.

Taylorová se letos propadla až na čtvrté místo s 25 milióny dolarů. Loni zvítězila s výdělkem 210 miliónů, který ovšem pramenil především z aukce jejích vyhlášených šperků. Pětici nejbonitnějších nebožtíků uzavírá zpěvák Bob Marley s 18 milióny dolarů. V první desítce je i Albert Einstein, který s desetimiliónovým výdělkem skončil osmý. Před ním jsou John Lennon a Marilyn Monroe.

Nejvíce vydělávající mrtvé celebrity:

1. Michael Jackson

2. Elvis Presley

3. Charles Schultz (výtvarník)

4. Elizabeth Taylorová

5. Bob Marley

Reklama

Výběr článků

Načítám