Hlavní obsah

Režisér Stephen Frears natáčí film o cyklistovi Armstrongovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský režisér Stephen Frears začal s natáčením filmu o cyklistovi Lanci Armstrongovi. Hlavní role se ujme americký herec Ben Foster. Film má obsáhnout profesionální i životní dráhu amerického sportovce, jenž bojoval s rakovinou a jenž nakonec kvůli dopingu přišel o všech sedm triumfů na Tour de France.

Článek

Frears agentuře AP řekl, že zatím nepojmenovaný film začal natáčet ve středu. Foster je podle něj nejen výborný herec, ale ukázal se také jako skvělý cyklista. „Cyklisté jsou s ním spokojeni,“ tvrdí Frears, jenž má na kontě snímky jako Nebezpečné známosti, Všechny moje lásky, Špína Londýna nebo Královna.

Film o Armstrongovi připomene i spory s novinářem Davidem Walshem, který se už od roku 2004 snažil dokázat, že fenomenální cyklista dosáhl svých vítězství díky užívání dopingu. Roli Walshe ztvární irský herec Chris O’Dowd. Podle Frearse je Armstrong nekonečně složitá osobnost, která by vydala na mnohem víc filmů.

Reklama

Výběr článků

Načítám