Hlavní obsah

Film o filmu: Na terapii s Rodenem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Série Terapie 2 televize HBO navazuje na první řadu úspěšného seriálu pro náročné diváky. Seriál s Karlem Rodenem startuje v pondělí 4. listopadu, Novinky přinášejí film o filmu.

Terapie IIVideo: HBO Europe

 
Článek

Seriál má být výjimečný myšlenkovou hloubkou, psychologickou propracovaností postav i dějištěm, vesměs koncentrovaným do jediného prostoru. Téměř celý děj se odehrává v nové pracovně psychologa Marka Pošty (Roden), který opustil svou rodinu, odstěhoval se z rodinné vily do podnájmu, dál se však věnuje terapii.

Z původní herecké sestavy zůstali Karel Roden a Kamila Magálová v úloze jeho mentorky Dity. V rolích pacientů se nově objeví Tereza Brodská jako energická právnička Táňa, Kateřina Winterová a David Švehlík jako manželský pár Neumannových a traumatizovaná studentka architektury Viola v podání Terezy Voříškové.

Každý čtvrtek absolvuje terapii bývalý disident Charvát, který je majitelem stavební firmy a má problémy se svou dospělou dcerou Kateřinou (Pavla Beretová). Tohoto autoritativního skeptika, zapleteného do podezřelých zakázek, ztělesnil Jiří Ornest. Důležitou postavou druhé řady je i arogantní důstojník Heřman (Jiří Štěpnička).

Reklama

Výběr článků

Načítám