Hlavní obsah

RECENZE: Klidnější vody grunge

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí Pearl Jam nechtějí zůstat jen v pozici ikony devadesátých let a vytrvale se soustředí na nové skladby. Další deska průkopníků grunge se jmenuje Lightning Bolt.

Foto: Universal Music

Pearl Jam: Lightning Bolt

Článek

V zásadě se skupina stále drží svého grungeového „kopyta”, nicméně úplně stejní Pearl Jam to nejsou. Částečně vybočuje třeba písnička Sirens, mnohem popovější, než jsme bývali zvyklí, zaujme tak trošku bluesrocková Let the Records Play. Podivně vyznívá nudně beztvaré Pendulum.

Frontmanovi Eddiemu Vedderovi to stále zpívá, časem jen jako by ubral na extrémních polohách, emoce odvažuje pečlivěji, neslyšíme už tolik plačtivosti. Folkový sound písně Future Days asi překvapí, ale neuráží.

Kytarové riffy zůstávají obstojné, vyloženě geniální kousek ale na desce Lightning Bolt nenajdeme. Není to album vyloženě hitové, není tu druhý nezapomenutelný Jeremy nebo Even Flow, přesto představuje desátá studiová placka seattleských harcovníků slušnou práci.

Celkové hodnocení: 75%    

Reklama

Výběr článků

Načítám