Hlavní obsah

Roxy bude slavit s Morcheebou i Everlastem

Právo, Jaroslav Špulák

Pražský klub Roxy slaví letos jednadvacáté narozeniny a při té příležitosti připravil od 21. do 27. října týden trvající festival sahající programem od nezávislé a alternativní kultury po umělce slavné ve svých žánrech. Akce se bude jmenovat Be Twenty One.

Foto: PIAS Records

Hlavní hvězdou akce bude skupina Morcheeba.

Článek

Akce se uskuteční v klubu Roxy i v přilehlém Experimentálním prostoru NoD. Naváže na úspěšnou oslavu dvacátých narozenin klubu, která se uskutečnila v loňském roce.

V průběhu festivalového týdne budou otevřeny klub, divadlo, galerie i kavárny. Letošní program má ambice překonat svou různorodostí ten minulý. „Je úžasné cítit tolik koncentrované energie, potkat se v jednom týdnu s mnoha vynikajícími umělci, žánrově tak pestrými a především pak být součástí úžasného publika všech věkových kategorií,” říká dramaturgyně festivalu Lenka Senová.

Hlavní hvězdou akce bude britská skupina Morcheeba. V České republice se v minulosti představila několikrát a její aktuální forma slibuje dobrý koncert. Tím spíš, když několik dnů před svým pražským zastavením vydá aktuální album Head Up High, již osmé studiové ve své diskografii. V sestavě Morcheeby je aktuálně i zpěvačka Skye Edwardsová, která uspěla také na sólové dráze.

Do Prahy v rámci oslav jednadvacátých narozenin klubu Roxy dorazí také držitel prestižní Grammy, americký rapper Everlast, britské instrumentální dýdžejské seskupení Engine Earz Experiment a další.

Experimentální prostor NoD během festivalu symbolicky představí 21 umělců, kteří zanechali stopu v historii programu NoD. Patří mezi ně zpěvačka a herečka Monika Načeva, performerky Jindřiška Křivánková, Markéta Vacovská a Miřenka Čechová.

Výtvarník Kurt Gebauer se po Jiřím Davidovi stane autorem nového výtvarného objektu, který bude opět levitovat nad Dlouhou ulicí v době zahájení festivalu.

V rámci týdne bude prezentována i výstava Horor? Černý humor, na níž se objeví například díla Michaela Rittsteina, Františka Skály, Marka Thera a Josefa Bolfa.

Reklama

Výběr článků

Načítám