Hlavní obsah

Nové knihy: Brown, Sidon, Mina, Calmanová, Ed Viesturs a další

Právo, František Cinger

Přehledu novinek vévodí další příběh amerického prozaika Dana Browna, jemuž sekundují dosud veřejně nevydané prózy Karola Sidona. Připomínku si zaslouží současný román amerického prozaika Jonathana Franzena. Následují historické romány Brita Anthonyho Richese a Američanky Sharon Kay Penmanové. Představuje se skotská detektivkářka Denise Mina i pod pseudonymem Tom Harper publikující Američan Edwin Thomas. O sobě a své rodině píše Britka Stephanie Calmanová, stejně jako populární americký horolezec Ed Viesturs. Jako audiokniha vychází klasický sociální román Charlese Dickense. A nádavkem samozřejmě jeden komiks od scenáristy Alana Moora.

Článek

Dan Brown:

Inferno

Nové knihy

Robert Langdon, americký profesor zabývající se symboly, se tentokrát dostane do Florencie, hlavně do nemocnice, avšak neví, jak se tam ocitl a proč. Další z titulů populárního autora, který se snaží v tomto případě se svými hrdiny zachránit celý svět.

Argo, přeložili Michala Marková a David Petrů, 424 stran, 448 Kč, e-kniha 269 Kč

Karol Sidon:

Brány mrazu a jiné prózy

Nové knihy

Povídkami a novelou publikovanými dosud jen v exilu a samizdatu se ke čtenáři vrací prozaik a scenárista, který se s programovou upřímností snaží naléhavě vyslovit k otázkám smyslu života, náboženské víry i složitosti mezilidských vztahů.

Akropolis, 372 stran, 349 Kč, e-kniha 169 Kč

Jonathan Franzen:

Svoboda

Nové knihy

Obraz klasické americké rodiny ze středozápadu. Patty je bývalá basketbalová hvězda a matka v domácnosti, Walter přívětivý právník se zájmem o ochranu životního prostředí. Společně vychovávají syna Joeyho a dceru Jessicu. Jak však nakládají se svou svobodou?

Argo, přeložili Lucie a Martin Mikolajkovi, 416 stran, 448 Kč

Anthony Riches:

Římané: Leopardí meč

Nové knihy

Čtvrté volné pokračování úspěšné románové série Římané. Hlavního hrdinu, nespravedlivě stíhaného psance Marka Valeria Aquilu, tentokrát provázíme do Dolní Germánie, do římské provincie sužované bandami lupičů.

BB art, přeložil Gerik Císař, 334 stran, 299 Kč

Sharon Kay Penmanová:

Lví srdce 1

Nové knihy

Na stránkách znovu ožívá nejen Richard Lvího srdce, ale i jeho věčně pletichařící bratr Jan a drsná krása doby, v níž řinčely meče, duněla kopyta koní a k nebi se tyčily štíhlé věže kostelů, minarety a mohutné hradby.

BB art, přeložila Petra Andělová, 352 stran, 299 Kč

Denise Mina:

Konec vosí sezóny

Nové knihy

Nejlepší britská detektivka roku 2012 otevírá trilogii s hlavní hrdinkou Alex Morrowovou, která řeší nejen ve Skotsku slepenec lží spojených se sebevraždou bohatého finančníka Larse Andersona, jeho rodinou a dalšími vraždami.

Panteon, přeložil Ivan Němeček, 408 stran, 359 Kč

Tom Harper:

Tajemství mrtvých

Nové knihy

Vraždil ve starém Římě – a dnes se kvůli němu zabíjejí jiní. Jedinou stopou k objasnění dávné záhady je zlatý přívěsek s křesťanským symbolem z doby římského císaře Konstantina. Abbyin přítel Michael zjistil, k čemu slouží. Jenže nebyl sám, kdo chtěl při pátrání uspět.

BB art, přeložil Zdík Dušek, 368 stran, 299 Kč

Stephanie Calmanová:

Deník špatné matky

Nové knihy

Šokující, legrační a pravdivá zpověď, která otevřeně vypovídá o autorčiných názorech, úspěších i neúspěších v roli matky. Vtipné repliky, odkazy a citáty inspirují generaci mladých žen po celém světě. Deník psaný s humorem a nadsázkou boří všechny tradice.

Fragment, přeložila Olga Zumrová, 296 stran, 199 Kč

Ed Viesturs, David Roberts:

Na vrchol žádné zkratky nevedou

Nové knihy

Osmnáct let se snažil Ed Viesturs dosáhnout na svatý grál alpinismu: stanout na vrcholu všech osmitisícových hor planety bez pomoci umělého kyslíku. Kniha je portrétem statečného a rodině oddaného muže s vysvětlením motivace, která ho žene stále dál.

Jota, přeložil Jakub Futera, 376 stran, 348 Kč

Charles Dickens:

Oliver Twist

Nové knihy

Slavný příběh chlapce, kterému po narození umírá matka a on se dostává do obecního sirotčince, k partě zlodějů a poté, co je postřelen, se ho konečně ujme dobrá duše. Vypravěčem je Otakar Brousek ml., Oliverem Matěj Nechvátal a režii měl Jaroslav Kodeš.

Radioservis, CD mp3, 6:42 hodin, 299 Kč

Alan Moore:

Swamp Thing – Bažináč 6: Shledání

Nové knihy

V posledním dílu komiksové série se dokončí i Bažináčova proměna: z nelidského monstra se stane jeden z nejsilnějších elementálů v dějinách Země. V naprosté izolaci skoro zešílel, nakonec se však znovu vrhl do vesmíru v naději, že se nakonec dostane domů ke svým.

BB art, přeložil Viktor Janiš, 200 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám