Hlavní obsah

Vypsaná fixa vyjede na akustické turné

Skupina Vypsaná fixa si na září a říjen naplánovala dva akustické koncerty, pokřtí akustické DVD a CD a začne nahrávat nové album.

Foto: Jiří Erik Duchoň

Vypsaná fixa to vyzkoušela už i akusticky.

Článek

V květnu přijala pardubická rocková kapela nabídku hudební stanice Óčko odehrát pro ni koncert v pražském klubu Retro akusticky. „Během naší historie jsme akusticky zahráli pouze jednou. Skoro bych řekl, že to není v naší povaze, ale čím víc jsme o tom přemýšleli, tím víc se nám to začalo líbit,“ říká frontman Márdi.

„Navíc Óčko koncert natočilo a vyjde na CD a DVD. Je vlastně docela dobré, že budeme mít v diskografii i akustickou desku. Zjistili jsme, že ty naše písně tak znějí úplně jinak a i zvukově se to povedlo. Při nahrávání koncertu jsme využili starou poloakustickou baskytaru Jolana, kterou jsme oprášili ze dna zkušebny, a náš baskytarista Mejn na ni hrál. Bubeník Pítrs vytvořil speciální rytmickou sadu a celé to dostalo takový super temný spodek,“ dodává Márdi.

Tím ale akustická etapa v životě kapely nekončí. V rámci nového pořadu na ČT Art odehraje další akustický koncert 20. září v Ostravě.

„Bude odlišný od toho v pražském Retru, protože budeme mít zcela nový akustický playlist a zařadíme úplně jiné písně z našeho repertoáru“ říká Márdi.

Akustické hraní kapely pak vyvrcholí křtem DVD a CD v pražském klubu Dobeška 31. října.

Kromě již zmiňovaných aktivit se kapela bude v září a říjnu věnovat nahrávání nového alba, aby pak v listopadu a prosinci vyjela opět na koncerty.

Reklama

Výběr článků

Načítám