Hlavní obsah

Nové knihy: Vopěnka, Sloan, McBain, Griffinová, Hamiltonová a další

Právo, František Cinger

Nabídku nových knih uvádí vzpomínková próza Martina Vopěnky. Američan Robin Sloan nabízí záhadný příběh, podobně jako Brit Philip Kerr, který zavádí do Prahy roku 1941. Německý prozaik Friedrich von Borries píše thriller z dnešního New Yorku, kam se vydával za inspirací i Ed McBain. Neméně dobrodružné osudy nabízejí jeho američtí rodáci Clive a Dirk Cusslerovi. Do světa lásky a vášně se vydaly další Američanky Sylvia Dayová i Emily Griffinová. Příběhy ze světa upírů a dalších příšer jsou dílem další americké prozaičky Laurell K. Hamiltonové. Nádavkem jeden nový komiks dvojice Garth Ennis a John McCrea.

Článek

Martin Vopěnka:

Nebarevné vzpomínky

Autor vypráví o svém dětství a rodině, hlavně s důrazem na 60. léta minulého století. Při psaní jen nezaznamenává a nepopisuje. Své dětství vidí také už z historické perspektivy a potřebného odstupu, a proto je schopen hodnotit to, co ho tehdy obklopovalo a v čem žil.

Práh, 102 stran, 199 Kč

Robin Sloan:

Nonstop knihkupectví pana Penumbry

Do knihkupectví pana Penumbry v San Francisku nastoupí na noční směny nový prodavač Clay Jannon, který přišel o předchozí místo kvůli ekonomické krizi. Zákazníků není mnoho, vlastně si nikdy nic nekoupí, ale hlásí se k členství v tajemném klubu pana Penumbry.

Host, přeložila Petra Jelínková, 320 stran, 329 Kč

Philip Kerr:

Praha osudová

V září roku 1941 je v Praze za tajemných okolností zavražděn pobočník Reinharda Heydricha. Ten povolává eso berlínské kriminálky Bernieho Günthra, který se musí doslova prohrabat životy vysoce postavených pohlavárů Říše a odkrýt krvavé tajemství.

Argo, přeložil Martin Škapa, 258 stran, 398 Kč, e-kniha, 198 Kč

Friedrich von Borries:

Projekt 1WTC

Deset let po útoku na Dvojčata žije New York normálním životem. Tom, bývalý pracovník vojenské tajné služby, má za úkol vytvořit výslechový areál určený pro teroristy. Osudy jeho i dalších tří mladých lidí se proplétají. Napínavý román vypovídá o současné společnosti.

Paseka, přeložila Jana Zoubková, 196 stran, 189 Kč

Ed McBain:

Vrahův žold, Jako z lásky, Zemřela jako Sadie

Klasik detektivního žánru má stále co nabídnout z případů, které znepříjemnily život detektivovi Stevu Carellovi a službu jeho kolegům z policejní stanice na newyorském 87. revíru.

BB art, přeložili Ludmila a Tomáš Havlíkovi a Alena Maxová, 480 stran, 349 Kč

Clive Cussler, Dirk Cussler:

Poseidonův šíp

Ponorka schopná dosáhnout neuvěřitelné rychlosti… Ředitel NUMA Dirk Pitt, oceánografický protějšek Indiany Jonese, se vydává na hon za pravdou. Exotické lokality, bezohlední zlosynové, napětí a mnoho úniků ze smrtelného nebezpečí jen o vlásek.

BB art, přeložil Ondřej Duhan, 344 stran, 299 Kč

Sylvia Day:

Nezkrotná

Jedna z nejromantičtějších a nejerotičtějších knih nového tisíciletí má další, již třetí, pokračování. Vášnivé milostné scény a fascinující příběh nevšední lásky Evy a Gideona udržují čtenáře v napětí a probouzejí v nich touhu dozvědět se o hlavních hrdinech víc a víc.

Fortuna Litera, přeložila Jana Pacnerová, 360 stran, 349 Kč

Emily Griffin:

Kam patříme?

Marian může prohlásit, že ve svých šestatřiceti letech dosáhla všeho, o čem kdy snila. Má úspěšnou kariéru, krásný byt a fungující vztah s mužem, kterého miluje. Už dlouhých osmnáct let však skrývá před světem tajemství – a to se jednoho večera objeví u jejích dveří.

Domino, přeložila Jana Vlčková, 344 stran, 279 Kč

Laurell K. Hamiltonová:

Micah

Třináctý díl o Anitě Blakeové, která pracuje jako nekromantka v St. Louis. V jejím světě vedle lidí žijí svobodně i další bytosti – vlkodlaci, zombie nebo třeba upíři. Její dobrodružství, hraničící s paranormální detektivkou, jsou protkány erotikou a vztahovými peripetiemi.

Epocha, přeložila Dominika Moulíková, 184 stran, 199 Kč

Garth Ennis, John McCrea:

Hitman: Pár vražd navíc

Koloběh Hitmanova života se sice uzavřel, ale stále zůstává mnoho komiksových příběhů, které stojí za to vyprávět. Konečně se třeba dozvíme, kde vlastně Tommy Monaghan přišel ke svým schopnostem.

BB art, přeložil Šimon Španihel, 280 stran, 599 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám