Hlavní obsah

Rolling Stones chystají k vydání záznam z koncertů v Hyde Parku

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární britská skupina Rolling Stones sdělila, že 11. listopadu vydá pod názvem Sweet Summer Sun - Hyde Park Live záznam ze svých dvou letošních červencových koncertů v londýnském Hyde Parku. Vyjde na nosičích DVD a blu-ray a nabídne šestnáct skladeb plus záběry ze zákulisí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mick Jagger v roce 2003 při koncertu v Praze na Letné

Článek

V Hyde Parku formace, která loni oslavila padesát let existence, vystoupila naposledy před čtyřiačtyřiceti lety. 5. července 1969 tam hrála na počest zesnulého kytaristy Briana Jonese.

Zpěvák kapely Mick Jagger britskému hudebnímu magazínu New Musical Express (NME) prozradil, že by si tam rád zahrál znovu.

„Letos bylo na pódiu méně lidí. Když si prohlédnete záznam z roku 1969, vidíte, že všichni naši kamarádi sedí na pódiu. Tentokrát jsem ale viděl jen některé z mých dětí na kraji pódia. Bylo to úplně jiné. Ale chtěl bych si tam zahrát zase. Bylo to krásné, zvláště když nad parkem začalo zapadat slunce. Byl to perfektní londýnský večer,“ svěřil se.

Všechny slavné písně

Rolling Stones už z jednoho z koncertů pár dní po jeho uskutečnění vydali audionahrávku. Vyšla 22. července pod názvem Hyde Park Live exkluzivně na iTunes, kde byla dostupná čtyři týdny.

Na DVD budou mimo jiné skladby Start Me Up, It’s Only Rock’n’Roll, Ruby Tuesday, Honky Tonk Women, You Got The Silver, Gimme Shelter, Jumpin’ Jack Flash, Sympathy For The Devil, Brown Sugar a samozřejmě (I Can’t Get No) Satisfaction.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám