Hlavní obsah

ČT zahájila vysílání Déčka, lidé si však stěžují, že stanici nenaladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká televize (ČT) v sobotu spustila dva nové programy; dětský ČT:D a kulturní ČT art. Někde však lidé stanice nenaladí, na facebooku ČT se proto množí stížnosti. Zřejmě kvůli přetížení dopoledne nefungoval web ČT.

Foto: www.ceskatelevize.cz

Logo nového dětského kanálu ČT :D

Článek

„Hlavně, že ČT dělá reklamu na déčko a art, přitom to skoro nikdo nechytá,” stěžuje si na facebooku ČT Štěpán Beran z Liberce.

Rodina Hany Javůrkové je také mezi zklamanými. „Milé Déčko, moje děti se na Tebe velice těšily. O to větší bylo zklamání, že pokrytí v Ústí nad Labem je natolik mizerné, že Tě nechytíme,” píše na facebooku ČT.

Stanici má naladit přes 80 procent domácností

Déčko i ČT art má v pozemním vysílání pokrývat asi 82,5 procenta domácností.

"V současné době jsme v takové náběhové křivce, kdy to pokrytí obyvatelstva se bude ještě nějakou dobu budovat," řekl výkonný šéf ČT:D Petr Koliha. Cílový stav podle něj bude 95 procent. Programy jsou dostupné i prostřednictvím satelitu nebo kabelových operátorů.

Déčko je určené pro děti od čtyř do 12 let a vysílat bude denně od 06:00 do 20:00. V hlavním vysílacím čase na něj poté naváže kulturní program ČT art, který se chce v pravidelných tematických blocích zaměřit na nejrůznější oblasti umění.

Anketa

Naladíte program ČT:D?
ano
34 %
ne
66 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19619 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám