Hlavní obsah

Tisíce fanoušků míří na Benátskou noc

Právo, Jaroslav Švehla
Liberec

Na jeden z největších hudebních festivalů Benátská noc míří do Liberce tisíce fanoušků. Letošní už 21. ročník se před rokem přesunul z jablonecké Malé Skály do areálu v libereckém Vesci. Zatímco loni přilákalo vystoupení Bryana Adamse více než 23 tisíc lidí, letošní odhad návštěvnosti je o něco skromnější.

Foto: Foto Supraphon/Martina Kaderková

Na programu je i Aneta Langerová (ilustrační foto.)

Článek

Festival odstartoval už ve čtvrtek koncertem Mira Žbirky za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc. Poslední tóny letošního ročníku zazní v neděli kolem 21. hodiny.

Hlavními hvězdami jsou finští Nightwish, kteří se představí se svou novou zpěvačkou Floor Jansen, švédští Sabaton nebo britpopová legenda James. Na programu jsou i Sunrise Avenue, David Koller, Pražský výběr, Xindl X, Charlie Straight a Aneta Langerová.

Na vysoké teploty jsou připraveni

Organizátoři se připravili na vysoké teploty, které mají festivalové fanoušky o víkendu potrápit. „V Liberci by mělo být 25 až 30 stupňů. Máme připravené ochlazovací zóny a velký bazén. A nedaleko je Vesecký rybník. Fanoušci se mohou zchladit i pomocí sněžných děl,“ uvedla za pořadatele Johana Turner.

Na festival je připravena i policie. Ve službě se vystřídá bezmála stovka policistů, a to jak z pořádkové, dopravní či cizinecké policie, tak i ze služby kriminální policie a vyšetřování.

„Jako výpomoc přijedou do Liberce i polští policisté, kteří budou ve společných hlídkách s českými policisty,“ uvedla mluvčí policie v Libereckém kraji Vlasta Suchánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám