Hlavní obsah

Nová alba: No Distance Paradise, Autumnist a další

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu představujeme alba z tuzemské či slovenské scény. Nejzajímavější je rozhodně dílo olomoucké kapely No Distance Paradise. O tom, že jde o zajímavou formaci, svědčí rozhodně i to, že si ji na své turné do role předkapely vzali Sunshine.

Článek

 No Distance Paradise: Challenge Gravity

Foto: X-Production

Nová alba

Album olomoucké indierockové kapely No Distance Paradise naznačuje, že se na českou scénu dostává cosi zajímavého. Tvorba talentovaných mladíků je pestrá, aranžérsky členitá a tím pádem náročná na prezentaci. Na albu se ale podařilo nastolit napjatou náladu skladeb a prozradit, že tahle parta je v mnoha směrech profesně velmi šikovná. Zajímavý je i dřevěný obal kolekce.

Autumnist: Sound Of Unrest

Foto: Deadred Records

Nová alba

Autumnist je hudebník a skladatel Vlado Ďurajka. Kolekce Sound Of Unrest je třetí v diskografii projektu a zdá se, že na ní autor i s pomocí hostů dosáhl zatím svého maxima. Vrství na sebe rozličné zvukové stopy a takto buduje atmosféru skladeb a suverénně kříží hudební žánry. Oproti minulým nahrávkám ale výrazně ubylo samplů.

Pasia: Čas krídel

Foto: Popron Music

Nová alba

Slovenská skupina Pasia stojí kolem šikovného kytaristy Ľuba Pacholského. Čas krídel je její debutové album, na kterém jsou hardrockové a rockové písničky, jejichž největší zbraní je slušný zpěv, dobré vokály, kytarové riffy a snaha o melodičnost. Nic extra výrazného a zajímavého ale nepřinášejí, spíše jde o průměrnou bigbítovou kapelu.

Ezyway: Maloobchodník

Foto: Popron Music

Nová alba

Ezyway je dva roky existující ostravská kapela, která se ve své hudbě vedle rocku zaměřuje také na funk, gospel a r’n’b. Na nahrávce je patrná zkušenost muzikantů. Skladby jsou slušně zaranžované, prezentace je uspokojivá. Povšechně ale šestici chybí drajv a nosnější hudební nápady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám