Hlavní obsah

Na Colours budou i filmy. Big Lebowski či komedie o vozíčkářích

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Colours of Ostrava je především hudební festival, ale od pátku do neděle bude tak trochu i filmový. V pátek ve dvanáct hodin začne fungovat Cinestar Stage neboli kino uprostřed festivalu, které vzniklo ve spolupráci s Letní filmovou školou Uherské Hradiště.

Foto: Polygram

Jeff Bridges jako Big Lebowski.

Článek

Během odpoledne a večera nabídne třeba válečné drama Lore o putování opuštěných dětí přes zničené Německo v roce 1945 nebo španělský černobílý snímek Pabla Bergera Sněhurka: jiný příběh.

Komedie Geoffreyho Enthovena Hasta la Vista! zase vypráví o třech mladících, kteří mají různá postižení (slepý, vozíčkář, ochrnutý) a rozhodnou se, že musí nutně načerpat sexuální zkušenosti, což je v jejich případě docela problém. Vydají se na cestu do Španělska a dostávají se do nebezpečných i humorných situací.

Foto: AČFK

Láska v hrobě

V sobotu pokračuje program od 12:30 hollywoodskou klasikou Sunset Blvd. a následují neméně proslulé archívní snímky Tenkrát na Západě, kultovní černohumorná jízda Big Lebowski nebo Všichni dobří rodáci Vojtěcha Jasného.

Foto: Arts Marketing

Z filmu Dva nula

V neděli se začne ve 12:00 a na programu jsou dokumenty. Uvidíte třeba film Po jantarové stezce, úspěšnou fotbalovou dokumentární tragikomedii Dva nula a drsný portrét pražských bezdomovců a jejich vztahu Láska v hrobě.

Následuje hudební Pátrání po Sugar Manovi a Největší přání Olgy Špátové. Další podrobnosti na www.colours.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám