Hlavní obsah

Nové knihy: Kadlečková, Mornštajnová, Mikeš, Třeštík, Stenová

Právo, František Cinger

Nabídka nových titulů uvádí ságu Vilmy Kadlečkové ze Země zdánlivě v daleké minulosti, příběhy mužů a žen 20. století přinášejí Alena Mornštajnová i Vladimír Mikeš. Připomenutí si zasluhuje próza Michaela Třeštíka. O světě domnělé dokonalosti vypráví Američanka Lois Lowryová, historický román nabízí britská prozaička Alison Weirová. Detektivku zase Švédka Viveca Stenová.

Článek

Vilma Kadlečková:

Mycelium I.: Jantarové oči

Nové knihy

Románová sága, odehrávající se ve 26. století na Zemi. Lidstvo navázalo styky s planetou Össe a začalo využívat tamní „myceliální“ technologie. Lucas Hildebrandt, který jako vyslanec důvěrně poznal tamní svět, si dobře uvědomuje, že Země začíná být na Össe závislá.

Argo, 324 stran, 348 Kč

Alena Mornštajnová:

Slepá mapa

Nové knihy

Tři ženy, tři generace, jedna rodina a mnoho životních zvratů, traumat a tajemství. Příběh začíná 1. Světovou válkou, kdy Anna, vypravěččina babička, odjíždí přes odpor rodiny s vyvoleným Antonínem do pohraničního městečka na severu Čech.

Host, 396 stran, 329 Kč

Vladimír Mikeš:

Plovárna Léthé

Nové knihy

Román se odehrává v 50. letech na menším městě, alegoricky zpřítomňuje změnu místních poměrů. Kniha vrcholí scénou veřejného politického procesu, jehož předobrazem se stal skutečný proces s místními skauty, autorovými vrstevníky.

Cherm, 256 stran, 280 Kč

Michael Třeštík:

Chceš-li rozesmát pánaboha

Nové knihy

Dramatický a emotivní příběh založený na reálných osudech lidí klade otázky po smyslu odvahy a strachu, štěstí i utrpení, paměti a zapomínání, piety i lhostejnosti. Má pevnou románovou formu, přestože všechny postavy i všechny děje jsou přísně autentické.

Gasset, 208 stran, 327 Kč

Lois Lowryová:

Dárce

Nové knihy

Dvanáctiletý Jonas žije ve světě, v němž neexistují války, zločiny, strach ani bolest. Všechno je organizované, nikdo si kvůli ničemu nemusí dělat starosti, dokonce i povolání dostane každý přiděleno. Jonas se má stát „příjemcem paměti“, uctívaným strážcem vzpomínek.

Argo, přeložila Dominika Křesťanová, 208 stran, 248 Kč

Alison Weirová:

Nevinná zrádkyně

Nové knihy

Dva příběhy a dvě ženy, které spojuje smrtelné nebezpečí: stojí příliš blízko trůnu. Láska, intriky a tajemství, to je to, co je oběma příběhům společné. A tajemství, po němž obě pátrají, je záhadné zmizení dvou malých princů v Toweru v roce 1484.

BB Art, přeložila Eva Křístková, 472 stran, 349 Kč

Viveca Stenová:

Tiché vody

Nové knihy

Na západní straně ostrova Sandhamn vyplaví moře na pláž mužské tělo zamotané do rybářské sítě. O týden později najdou nedaleko brutálně zavražděnou ženu a případu se ujme Thomas Andreasson z policie v Nacka. Trápí ho ztráta novorozené dcery, ale vrhne se do vyšetřování.

Víkend, přeložila Vladimíra Mužíková, 320 stran, 299 Kč

Marian Keyesová:

Tajemný dům

Nové knihy

Helen Walshová se jen tak nevyděsí, strach a obavy si prý vymysleli chlapi, aby získali lepší postavení, přesto to s ní jde z kopce. Jako soukromé očko pohořela, živnost musela ukončit, nezvládla hradit hypotéku, přišla o byt a ke všemu dávné vnitřní běsi znovu vystrkují růžky…

BB art, přeložila Iva Emmerová, 384 stran, 299 Kč

BB art, přeložila Iva Emmerová, 384 stran, 299 Kč

Dagmar Hájková a Eva Kalivodová:

Deníky Edvarda a Hany Benešových z období první světové války (1915-1918)

Nové knihy

První světová válka rozdělila manžele Benešovy. Edvard po boku TGM se dostával do vedení zahraničního odboje v Paříži, jeho žena Hana zůstala v Praze a byla zatčena na podzim 1915. Až do ledna 1917 byla vězněna ve Vídni a po svém propuštění žila na českém venkově.

Nakladatelství Lidové noviny, 248 stran, 259 Kč

Neila Gaiman, Bryan Talbot, Shawn McManus, George Pratt:

Sandman: Hra o tebe

Nové knihy

Co se stane, když se dětské sny stanou skutečností? Nemusí to být nic hezkého. Lesbičky, mluvící zvířata, čarodějka, transexuálové, mluvící kůže stažená z obličeje, pohádkový svět, ďábelská kukačka... a samozřejmě sám vládce snů, Sandman.

Crew, přeložil Viktor Janiš, 192 stran, 489 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám