Hlavní obsah

We On The Moon: Pořád tomu nemůžeme věřit

Právo, Jaroslav Špulák

Mladá brněnská skupina We On The Moon vydala debutové album Beating The Heroes. Je na něm i písnička The Ocean Sky, kterou si rozhlasová stanice Evropa 2 nejprve vybrala do své hitparády a potom ji nasadila do pravidelné rotace. Zpěvák Tomáš Červinka ví, že je to svým způsobem zázrak, neboť Evropa 2 si skladby do vysílání vždy pečlivě vybírá a mladé české kapely, nadto anglicky zpívající, dosud příliš nereflektovala.

Foto: archív kapely

We On The Moon, Tomáš Červinka uprostřed

Článek

Jak se to všechno seběhlo?

Jsem z toho pořád trochu v šoku. Myslím si, že je to dost revoluční krok, protože Evropa 2 hraje především české mainstreamové kapely.

Poslali jsme jí naše CD a hudební manažerka stanice mi pak v reakci na poslech našeho singlu The Ocean Sky odpověděla, že budou uvažovat o jeho nasazení do hitparády.

Týden nato mi napsala, že už poslouchala celé naše album, líbí se jí a ten singl nasazují do hitparády. Měli jsme z toho obrovskou radost, pro kapelu našeho ražení to byl fenomenální úspěch. Vůbec mě nenapadlo, že mi za pár dnů přijde e-mail, ve kterém mi manažerka jen tak mimochodem oznámí, že naši písničku nasadí do pravidelné rotace rádia.

Která reakce na tento fakt vám udělala největší radost?

Pro mě osobně bylo nejsilnější, když mi zavolal táta. Nikdy mi v muzice moc nevěřil, ale ozval se proto, aby se mi za svou nedůvěru omluvil. Byl šťastný, že jsme se dostali tak daleko. Pro někoho to může být ptákovina, pro nás je to ale obrovská událost.

Pořád tomu nemůžeme věřit. Doufám, že to povzbudí i další mladé české kapely.

Co ještě uděláte pro získání nových fanoušků?

K písničce The Ocean Sky plánujeme v nejbližší době natočit videoklip. Nemáme ho zatím, protože je to drahá záležitost. Je to ale na dobré cestě, zanedlouho bychom chtěli začít točit.

Dostali jsme také pozvání na festivaly Rock for People, Kašpárkohraní i Hrady. CZ a chtěli bychom začít s našimi fanoušky více komunikovat prostřednictvím internetových blogů.

Jaké jsou tedy vaše krátkodobé ambice?

Rádi bychom se dostali i do dalších rádií a vešli do povědomí třeba tak, jak se to povedlo skupině Charlie Straight. Přestože zpíváme anglicky, naší prioritou je český trh, takže bychom u nás chtěli hrát co nejvíc koncertů.

Můj osobní sen je dostat nominaci na Objev roku v cenách Anděl. A pak bychom mohli vyjet na nějaké evropské turné…

Reklama

Výběr článků

Načítám