Hlavní obsah

Metallica zahraje pouze v Dánsku, Bon Jovi zadarmo Španělům

Novinky, Stanislav Dvořák

Jediný evropský koncert na tento rok hlásí Metallica. Bude to bohužel poněkud z ruky, v Dánsku na festivalu Roskilde, kde se mají objevit také Kraftwerk, The National, Rihanna, Queens Of The Stone Age, Sigur Ros a Slipknot.

Článek

Metallica se do ČR nechystá a také už dlouho nic nevydala. V současnosti prý má připravené písničky na celé album, jen se nemůže dostat k tomu ho dokončit.

Pánové pilně pracují na filmu Metallica - Through The Never, což má být hybrid mezi koncertním filmem a hranou fikcí. Herec Dane DeHaan hraje člena doprovodného týmu a je vyslán během koncertu na důležitou misi, která všem změní životy.

Frontman James Hetfield uvedl, že film je momentálně velmi zaměstnává a stojí  hodně času a úsilí.

"Hrajeme i na obskurních místech, v podstatě se snažíme ten film zaplatit, takže nás turné vzdaluje od toho, abychom šli dokončit desku. Právě teď se soustředíme na film."

Dodal ale, že pořád jamují a z toho už vzniklo dost materiálu na celou desku.

Madrid zadarmo 

Foto: Universal Music

Richie Sambora je na snímku vpravo.

Se zajímavou iniciativou přišel Jon Bon Jovi. Španělská ekonomická krize ho natolik dojala, že zazpívá zadarmo na Estadio Vicente Calderón v Madridu 27. června. Již prodané lístky nebyly úplně zadarmo, ale hodně z nich se prodalo za nestandardní cenu 18 eur.

Zpěvák se svěřil listu El mundo, že se už dlouho obával návštěvnosti madridského koncertu v souvislosti se španělskou krizí a původně tam vůbec nechtěli jet.

"Španělsko původně nebylo v plánu, ale nechtěli jsme se vykašlat na fanoušky ze země, kterou mám rád a hezky se ke mně chovala po třicet let."

Situace španělských fanoušků je skutečně katastrofání, aktuálně je nezaměstnaná polovina mladých lidí. Někteří Španělé se v zoufalé snaze po uplatnění stěhují do zahraničí, dokonce i do ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám