Hlavní obsah

Příjemná a vkusná Zaz. Současná popová špička

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiatřicetiletá francouzsko-španělská zpěvačka Isabelle Geffroyová, která si říká Zaz, přišla s povedenou druhou "plackou" nazvanou Recto Verso. Čeká ji podle všeho zářná budoucnost.

Foto: Sony Music

Zaz

Článek

Rodačka z Tours studovala ve Francii hudbu a hraje na kytaru, klavír či housle. Mezi své hudební lásky řadí jak Vivaldiho, tak jazzové legendy typu Elly Fitzgeraldové či geniálního amerického experimentátora Bobbyho McFerrina a spoustu dalších afro-amerických a latino-amerických umělců. Proslavila se debutem Zaz (2010).

Na nové desce však není vyloženě „black music“, je to mix jazzy popu se soulem a folkem s francouzskými vlivy. Zaz se s neobyčejnou lehkostí pohybuje mezi žánry a hudební doprovod se tu podřizuje hlavně jejímu sexy hlasu s lehce soulovým, byť ne příliš chraplavým nádechem. Ten dokáže být zábavný v akustických baladách i rychlých písních s moderními aranžemi.

Někteří jí dávají přídomek „nová Edith Piaf", který ovšem vůbec nesedí. Jako „šanson“ by se dalo označit  maximálně tak 20 % jejího repertoáru, a to s odřenýma ušima. Jen proto, že někdo zpívá francouzsky, snad nemusí být hned Edith Piaf. Stačí, když je prostě Zaz, vkusná a příjemná zpěvačka a současná evropská popová špička.

Celkové hodnocení: 85 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám