Hlavní obsah

Bonda nakonec může točit Mendes

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký server Deadline tvrdí, že Sony Pictures a MGM jednají se Samem Mendesem o návratu k režírování bondovek. Mendes už natočil film Skyfall, ale zdálo se, že příští bondovku točit nebude.

Foto: Profimedia.cz

Sam Mendes

Článek

Skyfall byl po komerční stránce velký úspěch, přinesl přes miliardu dolarů hrubého zisku, což je podle některých žebříčků osmý nejlepší výsledek v dějinách Hollywoodu. Další příběh píše scenárista John Logan.

Mendes nechtěl další bondovku režírovat, protože připravuje premiéru muzikálu Karlík a továrna na čokoládu, který se má hrát v londýnském West Endu i na americké Broadwayi.

Jenže v poslední době se opět spojil s producenty Michaelem Wilsonem a Barbarou Broccoliovou, kteří jsou prý ochotni čekat, až si Mendes vyřídí své divadelní závazky a teprve potom začít s bondovkou.

Foto: MGM/Columbia

Skyfall přinese retro auta a atmosféru 60. let.

O režisérovi se spekulovalo dlouho, nahradit ho údajně mohli i Ang Lee či Christopher Nolan, ale nyní to vypadá na Mendesův návrat, i když MGM ani Sony oficiálně nic nekomentují. Jedno je jisté, ve filmu by určitě zase hrál hlavní roli Daniel Craig.

Knížka letos

Fanoušci se mohou těšit i na novou knihu o Jamesi Bondovi, kterou napsal William Boyd a vyjde koncem září.

Původně psal bondovky jen britský spisovatel Ian Fleming, ale po jeho smrti psali další autoři, které vybrali Flemingovi dědici. Byl to třeba Američan Jeffery Deaver v roce 2011 (Nula stupňů volnosti) a Sebastian Faulks v roce 2008 (Peklo pro zvané).

Sám Fleming napsal o Bondovi 12 románů a mnoho povídek. Své bondovky vydali i Kingsley Amis či John Pearson.

Reklama

Výběr článků

Načítám