Hlavní obsah

Filmové premiéry: Velký Gatsby, Kovář z Podlesí, Nazareth: Nekonečný rockový mejdan a ID:A

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Událostí týdne je premiéra filmu Velký Gatsby (ve středu zahájil canneský festival) s Leonardem DiCapriem v titulní roli. Česká pohádka, ve které je všechno tak trochu jinak, se jmenuje Kovář z Podlesí. Dokument Nazareth: Nekonečný rockový mejdan nahlíží do zákulisí skotské rockové legendy. Dánský „agent Bourne v sukních“, to je thriller ID:A.

Upoutávka na film Velký GatsbyVideo: Warner Bros

 
Článek

Velký Gatsby

Foto: Warnerbros

Filmové premiéry

Režisér Baz Luhrmann znovu převedl na filmové plátno román F. Scotta Fitzgeralda. Nabízí svoji vlastní vizuální interpretaci klasického příběhu Nicka Carrawaye, který se na jaře roku 1922 vydává ze středozápadu do New Yorku. Do města, které ztělesňuje uvolňující se morálku a jazz. Carraway, který hledá vlastní verzi amerického snu, se usadí nedaleko domu záhadného a časté večírky pořádajícího Jaye Gatsbyho a také kousek od své sestřenice Daisy a jejího záletného manžela s modrou krví Toma Buchanana. Postupně se stane součástí světa mimořádně bohatých lidí, jejich iluzí, lásek a zklamání.

Velký Gatsby, USA 2013, 142 min., režie: Baz Luhrmann, hrají: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulliganová, Joel Edgerton, Jason Clarke a další.

Kovář z Podlesí

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Na městečko Podlesí a jeho okolí je uvržena kletba, kterou může zlomit jen synovec místního kováře Toník. Musí zbavit kraj zlých bab, v něž se kdysi proměnily dobré víly a současně zbavit Podlesí draka. Toníkův strýc kovář je jednak válečný invalida a jednak trošku lenoch, a tak chlapec proměnil kovárnu v dílnu plnou vynálezů, které mají strýčkovi usnadnit život. Film kombinuje herce a loutky s počítačovou animací.

Upoutávka na film Kovář z podlesíVideo: Bontonfilm

Kovář z Podlesí, ČR 2013, pohádka, 85 min., režie: Pavel Göbl, hrají: Bolek Polívka, Josef Somr, Barbora Seidlová, Milan Markovič, Vratislav Brabenec a další.

Nazareth: Nekonečný rockový mejdan

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Skotská kapela Nazareth  měla v sedmdesátých letech výsadní postavení v top ten žebříčcích spolu s Rolling Stones, Deep Purple, Led Zeppelin. Dan McCafferty a Pete Agnew se znají od prvního školního dne a hrají spolu již 40 let. Tito rockoví „dinosauři“ ze Skotska dodnes naplňují koncertní sály a jejich hudba je stále plná energie…Na turné po Rakousku, Slovensku i Čechách sledují filmoví diváci i průhledy do zákulisí a do soukromí členů kapely.

Upoutávka na film NazarethVideo: CinemArt

Nazareth: Nekonečný rockový mejdan, ČR 2013, dokument, 90 min., režie: Miloslav Šmídmajer, účinkují: Pete Agnew, Dan McCafferty, Lee Agnew, Jimmy Murrison

ID:A

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Hlavní hrdinkou thrilleru s podtitulem Identita neznámá je Aliena, dívka, která se probudí ve francouzské řece s krvavou ránou na hlavě a s taškou napěchovanou dvěma milióny eur. Netuší, kde se tam vzala, ale brzy zjistí, že má dánský přízvuk, a tak se vydá do Dánska vypátrat, kdo ve skutečnosti je. Postupně přichází na to, že její minulost je mnohem komplikovanější, než si původně myslela a je zatažena do sítě protichůdných příběhů.

Upoutávka na film IdaVideo: Film Europe

ID:A, Dánsko 2011, thriller, 100 min., režie: Christian E. Christiansen, hrají: Tuva Novotny, Flemming Enevold, Carsten Bjørnlund, Arnaud Binard, John Buijsman a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám