Hlavní obsah

Leonardu DiCapriovi se do Velkého Gatsbyho nechtělo

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leonardo DiCaprio přiznal, že se hlavní role ve filmu Velký Gatsby bál a nepřijal ji od režiséra Baze Luhrmanna s velkým nadšením.

Foto: Warner Bros

Leonardo di Caprio v hlavní roli filmu Velký Gatsby

Článek

Osmatřicetiletý herec si prý nebyl jistý, jestli je ten pravý na to, aby hrál ve filmovém zpracování kultovního díla americké kultury.

„V tom příběhu je něco tak silného, že každý čtenář má svou vlastní představu o tom, jak hlavní hrdina vypadá,“ řekl. „Velký Gatsby je podle mě americkým Hamletem. S Bazem Luhrmanem jsem už spolupracoval na filmu Romeo a Julie. Musel mě ale hodně přemlouvat, abych se s ním na výrobě tohoto snímku o americkém snu podílel.“

Předlohou k filmu je stejnojmenná kniha Francise Scotta Fitzgeralda z roku 1925. Její děj se odehrává v New Yorku ve dvacátých letech dvacátého století. V českých kinech bude mít film premiéru ve čtvrtek 16. května. Společnost Universal Music již vydala soundtrack písniček z něj. Nahráli je Jay-Z, Will.I.Am., Lana Del Rey, Gotye, The xx, Jack White a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám