Hlavní obsah

Gott předal Včelku Máju Fischerové

Zpěvák Karel Gott symbolicky předal v Německu svůj hit Včelka Mája o dvě generace mladší následovnici Helene Fischerové. Stalo se tak v televizním pořadu Das Frühlingsfest (Jarní slavnost), v němž osmadvacetiletá zpěvačka premiérově na veřejnosti předvedla upravenou podobu titulní písně ke známému animovanému seriálu.

Článek

Třiasedmdesátiletý Gott jí ještě předtím popřál dalších 35 let úspěchů s Májou. S nadsázkou dodal, že po jejich uplynutí se prý chce s Fischerovou znovu sejít a oslavit je. Rodačku z ruského Krasnojarsku jako zpěvačku titulní melodie k modernímu 3D zpracování dobrodružství Včelky Máji vybrali tvůrci proto, aby nový seriál odlišili od toho původního ze 70. let. V něm zněla právě v podání Gotta a stala se jedním z jeho největších hitů, minimálně v Německu.

"Jsem si jistý, že bude modernější, upřímnější, přesvědčivější a že bude tak okouzlující, jako jsi ty," řekl Gott o víkendu Fischerové při předávání pomyslného štafetového kolíku. "Přeji ti, aby tvoje interpretace Včelky Máji slavila nejméně 35 let úspěchy a abychom se tu za 35 let potkali a mohli jsme to oslavit," poznamenal v Německu stále velmi oblíbený český zpěvák, přezdívaný tamními fanoušky "Zlatý hlas z Prahy".

Digitální verze Včelky Máji bude mít na německých obrazovkách premiéru příští týden v pátek. Veřejnoprávní televize ZDF nechala spolu s francouzským kanálem TF1 vyrobit 78 nových dílů , v nichž se vedle známých postav Máji, Vilíka, Hopa nebo tety Kasandry objeví i noví hrdinové jako mrzutý šnek Rufus, chrobák Ben, nervní moucha Barryl nebo krásná beruščí slečna Lara.

Ačkoli nové zpracování příběhů zvědavé včelky v Německu ještě neběží, stačilo tam už vyvolat v médiích rozruch, a to novou vizáží hlavní hrdinky. Ta je oproti své předchůdkyni ze 70. let výrazně hubenější, což někteří označili za podsouvání módního diktátu štíhlosti nejmladší generaci. Televize to však odmítla.

Reklama

Výběr článků

Načítám