Hlavní obsah

Lana Del Rey vystoupí na festivalu Electronic Beats

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká popová zpěvačka Lana Del Rey, vlastním jménem Elizabeth Grantová, vystoupí na letošním festivalu Electronic Beats. Ten se bude konat 13. dubna v pražském Divadle Archa. Program dále nabídne indie-rockovou formaci Roosevelt a švédskou zpěvačku Karin Parkovou, která je držitelkou dvou prestižních ocenění Norwegian Grammy.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Lana Del Rey

Článek

Šestadvacetiletá modelka, herečka a zpěvačka Lana Del Rey upoutala před dvěma lety pozornost posluchačů baladou Video Games. Loni prorazila albem Born To Die s hity Blue Jeans, National Anthem nebo Summertime Sadness, které se stalo pátou nejžádanější deskou roku. Účast dcery doménového investora a milionáře Roberta Granta na akci typu Electronic Beats potvrzuje snahu Lany Del Rey stylizovat svůj pop jako nezávislou hudbu.

"Lana Del Rey má fantastické charisma, jako by se byla narodila v jiném čase. Má v sobě něco, co lidi přitahuje," řekl režisér David Lynch poté, co Del Rey natočila coververzi písně Blue Velvet ze stejnojmenného filmu. Sama sebe Lana Del Rey charakterizuje jako "gangsterská Nancy Sinatra".

Kapela Roosevelt na Electronic Beats podle pořadatelů potěší jak fanoušky elektroniky, tak popu. Karin Parková, jejíž hlasový rozsah sahá od popu po operu, se na hudební scéně objevila loni v září, kdy vydala kritiky velmi dobře přijaté EP Tiger Dreams.

Cena vstupenek v předprodeji činí 350 korun, na místě budou stát 480 korun. Loni se na Electronic Beats jako hlavní hvězdy představili berlínští The Whitest Boy Alive a jejich norský zpěvák Erlend Oy. Electronic Beats je mezinárodní hudební a lifestyleový program společnosti Deutsche Telekom.

V Praze se uskuteční už posedmé. Konal se v pražském Veletržním paláci i Lucerna Music Baru. V minulosti hostil světoznámé interprety jako The Prodigy, Underworld, The Orb, Hot Chip nebo Róisín Murphy.

Reklama

Výběr článků

Načítám