Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Cecil Womack

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Bobby Womack oznámil, že jeho bratr Cecil, rovněž zpěvák a autor písní, zemřel minulý týden. Bylo mu šedesát pět let, informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Cecil Womack se ženou Lindou

Článek

Cecil Womack byl znám hlavně v osmdesátých letech, jeho největším hitem byla patrně píseň Teardrops, kterou natočil se svou ženou Lindou pod uměleckým jménem Womack and Womack. Jinak napsal řadu dalších skladeb, některé z nich pro jiné interprety, jako byli Teddy Pendergrass, The O'Jays a Mary Wellsová, kdysi velmi známá zpěvačka z americké stáje Motown a jeho životní družka.

"Hrozně mě to rozrušilo, když jsem se dozvěděl o bratrově smrti," napsal Bobby Womack na Facebooku.

"Dělali jsme spolu dlouho muziku, ale měli jsme během let i mnoho sporů. Naštěstí jsme měli šanci se minulý rok dát dohromady po velmi dlouhé době a neměl jsem tušení, že to bude naposledy, co ho uvidím."

Rodina uměla dělat skandály

Cecil Womack pocházel z amerického Ohia a jako naprostá většina černošských hudebních hvězd se naučil zpívat v gospelovém souboru (The Womack Brothers), spolu s bratry Bobbym, Harrym a dalšími. Chvíli doprovázeli i Sama Cooka, který bývá považován za prvního soulového zpěváka historie. Proslavil se ještě před mohutným nástupem moderního soulu v šedesátých letech. A právě Cooke, který rozeznal jejich talent, je přesvědčil, že mají místo gospelu nahrávat pop.

Cooke byl ale zavražděn ve věku 33 let a Womackové pak způsobili značný skandál. Bobby si totiž vzal Cookovu manželku velmi brzy po jeho smrti a Cecil dokonce požádal o ruku jeho dceru Lindu, které bylo tehdy pouhých dvanáct let. Ona to později vysvětlovala tak, že šlo o pouhé gesto a že chtěl dívce hlavně nahradit otce.

Cecil ale s Lindou nakonec oficiálně žil, byť po rozvodu s první manželkou Mary. Vytvořili spolu spoustu písní.

Reklama

Výběr článků

Načítám