Hlavní obsah

Grohl z Nirvany a Taylor ze Slipknot mají společnou desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Grohl z Nirvany a Corey Taylor vypustili do světa první singl From Can to Can't z alba Sound City – Real to Reel, což je soundtrack ke Grohlovu dokumentárnímu filmu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dave Grohl

Článek

Na nahrávce s nimi pracovali také Rick Nielsen a Scott Reeder. Nejedná se však jen o filmový soundtrack, projekt bude možné vidět naživo pod názvem Sound City Players třeba v Park City v Utahu 18. ledna, protože Grohlův film bude uveden na festivale Sundance.

Nová píseň jasně odkazuje ke stylu grunge z devadesátých let, jehož byl právě Grohl zásadní postavou. Pomalu se valící rytmus a těžké riffy jsou plné soundgardenovsko-pearljamovské nostalgie, zpěv pozvolna graduje až k typickým bolestným výkřikům.

Deska Sound City – Real to Reel vyjde 12. března a podílela se na ní vedle Grohla obdivuhodná sestava hvězd - Stevie Nicks, Taylor Hawkins a Rami Jaffee, Josh Homme, Paul McCartney. Film Sound City vypráví příběh kalifornského studia Van Nuys a v Americe poběží v kinech od 31. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám