Hlavní obsah

Anketa Žebřík slaví 20 let, hlasování vyvrcholí 15. března v Plzni

Hudební ceny Žebřík letos slaví 20 let od svého vzniku. Hlasování v anketě odstartovalo 1. ledna. Výsledky budou vyhlášeny 15. března v plzeňském Parkhotelu za koncertního doprovodu Chinaski, Nightwork, Prago Union, Mňágy a Žďorp či Celeste Buckingham.

Foto: Anketa Žebřík

Jedním z průvodců finálovým galavečerem bude opět Tomáš Hanák.

Článek

Fanoušci mohou hlasovat pro kteréhokoliv ze svých favoritů zasláním SMS na číslo 900 11 09 nebo přes webový formulář na www.anketazebrik.cz. Z prvního kola vzejde pět nominovaných v každé kategorii, kteří budou oznámeni 1. února. O definitivních vítězích se poté bude rozhodovat až do konce února.

Stejně jako loni se hlasuje v kategoriích Skupina, Album, Skladba, Videoklip, Zpěvák, Zpěvačka, Objev, Akce, Film a Průser roku. Tytéž kategorie jsou vypsány i pro zahraniční část ankety. Každý hlas bude slosován o ceny partnerů Žebříku.

Finálový večer proběhne 15. března v Parkhotelu Plzeň. V průběhu pětihodinového programu budou oceněni tři nejlepší umělci v každé kategorii. Rovněž dojde na předání prestižní trofeje pro Osobnost Žebříku i na charitativní ocenění.

Během galavečera, jehož moderátory budou Tomáš Hanák a Klára Vytisková, vystoupí Chinaski, Nightwork, Prago Union Livě Band, Mňága a Žďorp, Celeste Buckingham a další. Chybět nebude DJ stage, VIP lounge, ani proslulá after party.

Dvacáté narozeniny

„Žebříku je dvacet let a my hodláme tohle výročí pořádně oslavit. Rádi bychom proto uspořádali nejvelkolepější finálový večer v celé dosavadní historii. Pozvali jsme na něj kapely, které slaví podobně významná jubilea, ale pochopitelně dostanou prostor i mladší interpreti, včetně těch, kteří na Žebříku ještě nehráli,“ zve na březnovou show ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Mezi oceněnými v loňském ročníku byli např. Tomáš Klus, Vojta Dyk, Anna K, Aneta Langerová, Mandrage, Tata Bojs, Nightwork, Niceland, Goodfellas, Imodium, Ben Cristovao a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám