Hlavní obsah

Filmové premiéry: Praho, má lásko, Návrat do Silent Hill, Odpad město smrt, Na divoké vlně a Atlas mraků

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povídkový film posluchačů FAMU Praho, má lásko spojuje vztah jejich tvůrců k bývalým industriálním místům hlavního města. Návrat do Silent Hill je pokračování hororu režiséra Christopha Ganse z roku 2006 a je opět inspirováno sérií hororových videoher. Filmový scénář Reinera W. Fassbindera byl předlohou divadelní inscenace režiséra Dušana Pařízka, a z ní vychází film Jana Hřebejka Odpad město smrt. Na divoké vlně se odehrává film natočený podle životního příběhu Jaya Moriartyho, talentovaného surfaře, jehož styl dodnes obdivují tisíce fanoušků.

Upoutávka na film Praho, má lásko (v kinech 22.11.2012)Video: Bontonfilm CZ

 
Článek

Praho, má lásko

Povídka Panorama vypráví o složitém vztahu ctižádostivé fotografky a jejího syna, který pracuje jako messenger. Hrdinkou Právničky je cizinka, která si přišla do Libně splnit svůj sen, ale realita neodpovídá její představě. Ve slepé uličce se octli protagonisté povídky Obyčejný jízdní řád - ona vyznává pevný řád ve všem, co dělá, On životem jen proplouvá. A Tajemství památníku zkoumá nadpřirozené jevy odehrávající se v okolí Národního památníku na Vítkově. Atmosféru metropole a jejích příběhů dokresluje živelný hudební styl karlínsko-žižkovské kapely V(!)bezdud.

Praho, má lásko, ČR 2012, povídkový film, 70 min., režie: Tomáš Pavlíček, Viktória Dzurenková, Jakub Šmíd, Markéta Černá, Tomáš Pavlíček, Viktória Dzurenková, Jakub Šmíd, Markéta Černá, hrají: Jan Budař, Michal Kern, Jaromíra Mílová, Květa Fialová, Marie Doležalová a další.

Návrat do Silent Hill

Heather je už několik let na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctin si uvědomí, že už je jiná než dřív. Toto poznání ji zavede do světa démonů. Na pozadí filmu je složitá mýtická struktura zahrnující různé symboly a náboženské organizace jako Valtielův řád, Svatozář slunce a Metatronovu pečeť. Snímek přiblíží divákům náboženský fanatismus, jeho důsledky a absolutní víru, která ve skutečnosti vírou vůbec není.

Upoutávka na film Návrat do Silent Hill (v kinech 22.11.2012)Video: H.C.E.

Návrat do Silent Hill, USA 2012, horor 95 min., režie: Michael J. Bassett , hrají: Sean Bean, Radha Mitchellová, Carrie-Anne Mossová a další.

Odpad město smrt

Prostitutka Romi má příliš jemnou povahu, než aby mohla být ve svém povolání úspěšná. Čím umanutěji ji však její pasák Franz posílá na ulici, tím více se Romi přibližuje úplnému zhroucení. Jednou ji osloví spekulant s realitami, který sám sebe nazývá „bohatým Židem“: nepožaduje po ní sexuální služby, stačí, aby mu vyprávěla. Za to ji doslova královsky odměňuje. Její tak náhlé štěstí s ní však nikdo nesdílí…

Upoutávka na film Odpad město smrt (v kinech 22.11.2012)Video: Aerofilms

Odpad město smrt, ČR 2012, drama, 70 min., režie: Jan Hřebejk, hrají: Gabriela Míčová, Jiří Černý, Martin Finger, Stanislav Majer, Martin Pechlát a další...

Na divoké vlně

Jeho snem bylo zdolat Mavericks - jednu z největších mořských vln na světě. Když bylo Jayovi 15 let, zjistil, že místo, kde se Mavericks objevuje, opravdu existuje. Podařilo se mu přesvědčit místní legendu Rickyho "Frosty" Hessona, bývalého záchranáře a reprezentanta v plavání, aby ho začal trénovat. Zkušený profesionál pochopil, že v klukovi se skrývá nejen dokonalý cit pro moře, ale i pevná vůle, která mu pomáhá zdolávat i ty nejtěžší překážky.

Upoutávka na film Na divoké vlně (v kinech 22.11.2012)Video: Forum Film CZ

Na divoké vlně, USA 2012, 117 min., režie: Michael Apted, Curtis Hanson, hrají: Gerard Butler, Elisabeth Shue, Jonny Weston, Abigail Spencerová a další.

Atlas mraků

Šest příběhů se odehrává v různých časech a na různých místech od začátku 19. století až po postapokalytickou budoucnost. Film zobrazuje myšlenku kontinuální propojenosti našeho bytí a především našich činů napříč časem a prostorem, kde všechno má svoji příčinu i následek, smysl, kde se vrahova duše promění ve velkého hrdinu, a kde jediný laskavý skutek v přítomnosti vyvolá revoluci v daleké budoucnosti.

Upoutávka na film Atlas mraků (v kinech 22.11.2012)Video: EEAP Film Distribution

Atlas mraků, Německo / USA / Hong Kong / Singapur, 2012, 172 min., režie: Režie: Tom Tykwer, Lana Wachowski, Andy Wachowski, hrají: Tom Hanks, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Hugh Grant, Halle Berryová, Susan Sarandonová, Ben Whishaw, Jim Broadbent, Keith David, James D'Arcy, Xun Zhou, Du-na Bae, Alistair Petrie a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám