Hlavní obsah

Přijede africký funker Ebo Taylor i americký rocker Jon Spencer

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palác Akropolis představí 25. listopadu pražskému publiku mistra afro-funku Ebo Taylora a 8. prosince zase potěší příznivce syrových kytar, protože přijede americký rocker Jon Spencer.

Foto: Respect

Ebo Taylor

Článek

Ghanský muzikant Ebo Taylor působí na scéně už přes půl století. Kytarista, skladatel a aranžér vyjel v šedesátých letech do Londýna, kde spolupracoval nejen s Felou Kutim.

Vycházel z africké lidové hudby, ale inspirovala ho západní pop music, která do značné míry s Afrikou souvisí - zejména pak funk a reggae. Nezdolný funkující kmet teď v 76 letech vydal nové album Appia Kwa Bridge, na němž se vedle dalších muzikantů podíleli i bývalí spoluhráči Fely Kutiho, kytarista Oghene Kologbo a velmi slavný bubeník Tony Allen, jenž u nás už také vystupoval sólo.

Syrová exploze kytar

Syrová kytarová kapela The Jon Spencer Blues Explosion vlastně nehraje blues v klasickém smyslu slova, je to spíše zdivočelý retro mix, který se nebrání rocku, punku, funku i blues. U nás představí nové album Meat + Bone.

V osmdesátých letech byl Jon Spencer vůdčí osobností hardcorových Pussy Galore. Když se rozpadli, založil roku 1991 v New Yorku Jon Spencer Blues Explosion a vydal s nimi sedm alb.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro nebo na místě koncertu.

Reklama

Výběr článků

Načítám