Hlavní obsah

Bridget Jonesová se vrátí potřetí. V knížce i ve filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Helen Fieldingová se po letech vrátila k postavě věčně nešťastné Bridget Jonesové a píše třetí román. Postava se zrodila v devadesátých letech a od té doby měla obrovský úspěch v knížkách i ve filmech s Renée Zellwegerovou.

Foto: Universal

Bridget se vrací i se svými milenci...

Článek

"Výborně se u toho bavím, je to srandovní a pořád mě to rozesmívá,“ řekla spisovatelka rádiu BBC. Postavička Bridget vznikla pro sloupek v novinách The Independent v roce 1995, postupně pak přešla do románů i filmů. Dvou knížek se prodalo 15 miliónů výtisků.

Helen Fieldingová dlouho žila v Los Angeles, ale s návratem do Anglie se v ní probudila touha oživit i Bridget.

„Po nečekaném úspěchu prvního vydání jsem se toho všeho lekla,“ vzpomíná autorka, „nejdříve jsem si myslela, že to nikdo nebude číst, byl to jen sloupek v Independentu, upřímně, bylo docela lehké to psát, ale pak jsem byla dost v rozpacích, protože jsem už věděla, že to bude číst hodně lidí.“

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Hugh Grant

V roce 2011 se autorka k Bridget rozhodla vrátit. "Měla jsem zase co sdělit, věci, které mě rozesmály a věci, které neexistovaly, když jsem psala minulou Bridget, jako e-maily, SMS. Jak žijeme přes textovky a Twitter,“ řekla.

"Můj život se posunul a její taky, pořád se snaží skončit s pitím a kouřením, pořád drží dietu, snaží se trochu víc a jde jí to, ale ve skutečnosti se nikdy nezmění.“

Psaní ji prý pořád velmi baví. „Když se lidi budou při čtení smát tak, jako jsem se smála já při psaní, budu hodně šťastná.“

Další film dříve než román

Na další film o Bridget Jonesové nebudou muset diváci (nebo spíše divačky) čekat dlouho. Třetí díl Bridget Jones' Baby totiž půjde do kin v roce 2013 a opět v něm budou hrát Colin Firth, Hugh Grant a Renée Zellwegerová.

Tento film ale není založen na novém románu, který autorka teprve píše, vychází spíše z novinových sloupků v Independentu. Problémy se scénářem natáčení dlouho zdržovaly, ale teď to vypadá, že film je ve finální fázi. Připravuje se také muzikál. „Byla to obrovská legrace, ale trvá to věky, tak to prostě s muzikály chodí. Je to jako honit se za motýly...  Myslím, že to bude fantastické, až se to podaří,“ dodala Fieldingová.

Reklama

Výběr článků

Načítám