Hlavní obsah

Nová DVD: Amazing Spider-Man, Panství Downton 1+2, Malý velký muž a Excalibur

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtém pokračování se Doba ledová jmenuje Země v pohybu. Spider-Mana hraje v jeho nové podobě Andrew Garfield. Na 2 DVD vychází 17 epizod seriálu Panství Downton. Skvělý výkon podal v legendárním filmu Malý velký muž Dustin Hoffman. Další klasiku představuje Excalibur režiséra Johna Boormana.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 45. týden

Článek

Doba ledová 4: Země v pohybu

Nová DVD

Scratova praštěná snaha o nalezení prokletého žaludu má za následek rozlomení kontinentu. To přinese Mannymu, Diegovi a Sidovi dosud největší dobrodružství. V důsledku těchto převratů se Sid setká se svou nevrlou babičkou a celá tlupa na svém putování natrefí na pirátskou loď s podivínskou posádkou, která jim v návratu domů ani v nejmenším nehodlá pomoci.

Doba ledová 4: Země v pohybu, USA 2012, animovaná komedie, 84 min., režie: Steve Martino, Mike Thurmeier a další.

Amazing Spider-Man

Nová DVD

Středoškolák Peter není mezi vrstevníky příliš oblíbený. Celé dny tráví tím, že se snaží rozluštit tajemství své vlastní minulosti a získat srdce své školní lásky Gwen Stacy. Nález tajemné aktovky, jež patřila otci, který je opustil, když byl Peter ještě malé dítě, ho zavádí k otcově bývalému kolegovi, doktoru Connorsovi. Tady Peter odhaluje tajemství otcova zmizení, což mu zásadně změní osud. Stane se z něj Spider-Man.

Amazing Spider-Man, USA 2012, akční, dobrodružný, fantasy, thriller, 131 min., režie: Marc Webb, hrají:  Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Sally Field, Martin Sheen, Denis Leary a další.

Panství Downton 1+2

Nová DVD

Seriál Panství Downton se odehrává v domě na anglickém venkově před první světovou válkou a během ní. Nabízí spletité společenské drama. Rodina Crawleyových obývá své sídlo již po mnoho generací. Žije tu ale i služebnictvo, které má také své plány a sny, někdy spřádá intriky a jindy na sebe žárlí. Někteří z nich jsou rodině věrni a službu na Downtonu berou jako svůj životní úděl, jiní jako pouhou zastávku na cestě za lepší budoucností, za láskou nebo jen za dobrodružstvím. Zatímco služebnictvo zná spoustu rodinných tajemství, panstvo o svých zaměstnancích neví skoro nic. Válečné běsnění se výrazně podepisuje na osudech Crawleyových i jejich služebnictva.

Panství Downton 1+2 (17 epizod Vánoc na Downtonu). VB 2010 – 2011, drama, série 1: délka: 366 min., série 2: délka: 543 min., režie: Brian Percival, Ben Bolt, Brian Kelly, hrají: Maggie Smithová, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovernová, Penelope Wiltonová, Rob James-Collier, Jessica Brown Findlayová, Matt Milne, Charlie Cox, Phyllis Loganová a další.

Malý velký muž

Nová DVD

Ve zprvu satiricky komediálním, později dramatickém snímku Malý velký muž exceluje Dustin Hoffman v roli jediného pamětníka Custerovy poslední bitvy. Už jako stařec vypráví svůj neobvyklý životní příběh počínaje adopcí a dětstvím mezi Čejeny, přes četná manželství až po přátelství s Divokým Billem Hickokem. Jeho historky jsou ale často přibarvené, takže místy vypadá spíš jako největší lhář.

Malý velký muž, USA 1970, western, dobrodružný, 133 min, režie: Arthur Penn, hrají: Dustin Hoffman, Faye Dunaway, Chief Dan George, Martin Balsam, Richard Mulligan, Jeff Corey, William Hickey, Jesse Vint, Thayer David, Lou Cutell, M. Emmet Walsh a další.

Excalibur

Nová DVD

Příběh o králi Artušovi obsahuje všechny podstatné prvky dnes již klasické předlohy z pera Sira Thomase Maloryho Le Morte Darthur: Artuš a jeho meč Excalibur, rytíři kulatého stolu i neustále se měnící rovnováha sil mezi mazaným kouzelníkem Merlinem a zlou čarodějkou Morganou.

Excalibur, USA 1981, fantasy/dobrodružný, 135 min., režie: John Boorman, hrají: Nigel Terry, Helen Mirren, Nicholas Clay, Cherie Lunghi, Nicol Williamson, Robert Addie, Gabriel Byrne, Liam Neeson, Corin Redgrave, Patrick Stewart, Ciarán Hinds, Brid Brennan, Charley Boorman a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám