Hlavní obsah

S novou deskou přijedou švédští Europe

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská rocková skupina Europe, která se proslavila hlavně v osmdesátých letech hitem The Final Countdown, opět zavítá do Čech. V Praze v KC Vltavská zahraje 8. listopadu a přiveze albovou novinku.

Článek

Od založení Europe již uběhly tři desítky let, ale skupina nechce jen přehrávat „osmdesátkové“ hity. Joey Tempest (zpěv), John Norum (kytara), Mic Michaeli (klávesy), John Levén (baskytara) a Ian Haughland (bicí) se vracejí s novinkou Bag Of Bones a vyrážejí na podzimní turné.

"Deskou Bag of Bones jsme vytvořili opravdu klasickou hard-rockovou nahrávku s letmým dotekem blues," říká Joey Tempest. "Jsme na tuto desku opravdu pyšní, velmi pyšní. Nadšení tryská přímo z našich vášnivých skandinávských hard-rockových duší, zdá se to jako předehra k našemu úplně prvnímu albu s průbojností a řízem roku 2012".

Skupina vznikla ve Švédsku a stále si drží starší rockový zvuk. V roce 1986 dosáhla vrcholu slávy, když natočila album The Final Countdown. S koncem 80. let následoval jejich ústup ze slávy a v roce 1992 se rozpadli. V roce 2003 se ale Europe nečekaně znovu spojili a od té doby vydali desky Start from the Dark (2004), Secret Society (2006) a Look at Eden (2009).

Vstupenky lze zakoupit v sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticket-Art nebo na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám