Hlavní obsah

Filmové premiéry - Sedm dní hříchů, Zvonilka: Tajemství křídel a Yuma

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový český film Sedm dní hříchů se odehrává v pohraničí v květnu 1945. Další vílí dobrodružství uvidí děti ve filmu Zvonilka: Tajemství křídel. Na letošním MFF Karlovy Vary byl s dobrým ohlasem uveden polský film Yuma.

Upoutávka na film 7 dní hříchů (v kinech od 01.11.2012) Video: Blue Sky Film

 
Článek

Sedm dní hříchů

Foto: Blue Sky

Filmové premiéry

Příběh, který se skutečně odehrál na Šumpersku. Útěk Agnes, německé manželky českého lesníka Jana Olšana, je zahalen tajemstvím. Jen ona sama ví, kdo a proč ji hledá. Je konec války, doba je zlá a do pohraničí se vracejí Češi z vnitrozemí, vznikají gardy a přicházejí vojáci. Osud svede dohromady štvance Jana a jeho německého švagra Jürgena, který se právě vrátil z východní fronty. Oba hledají ženu, která prchá divokými lesy, pronásledována nejmocnějším mužem okresu.

Sedm dní hříchů, ČR 2012, 105 min., režie: Jiří Chlumský, hrají: Ondřej Vetchý, Vica Kerekes, Jarek Hylebrant, Jiří Schmitzer, Igor Bareš, Anna Šišková a další

Zvonilka: Tajemství křídel

Foto: Falcon

Filmové premiéry

V novém příběhu se Zvonilka vydává ze svého domova do tajemných Zimních lesů, kde odhalí kouzelné tajemství – má sestru, stejně veselou a hravou Modrovločku. Ta se s ní na oplátku vydává na návštěvu do Zvonilčina domova. Když ale stroj na výrobu sněhu, který Modrovločka používá, začne ohrožovat strom, jenž je zdrojem kouzelného prášku víl, jsou obě sestry nuceny sjednotit letní a zimní víly.

Upoutávka na film Zvonilka: Tajemství křídel (v kinech od 01.11.2012) Video: Falcon

Zvonilka: Tajemství křídel, USA 2012, animovaná pohádka, 76 min., režie: Peggy Holmesová, Bobs Gannaway, v českém znění: Marika Šoposká, Bára Šedivá, Kamila Šmejkalová, Kamila Špráchalová, Klára Oltová, Hana Krtičková, Tereza Chudobová, Dalimil Klapka, Jan Holík a další

Yuma

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Film se odehrává v polsko-německém pohraničí v devadesátých letech a je inspirován událostmi, které svého času plnily titulní stránky polských novin. Krátce po pádu socialismu totiž začali mladí Poláci v Německu masově krást. Také hlavní hrdina filmu se vydává páchat malé zločiny, kterým říká „yuma“. Doma pak rozdává nakradené zboží, které z něj v očích ostatních dělá hrdinu.

Upoutávka na film Yuma (v kinech od 01.11.2012) Video: CinemArt

Yuma, Polsko/ČR 2012, tragikomedie, 112 min., režie: Piotr Mularuk, hrají: Jakub Gierszal, Katarzyna Figura, Tomasz Kot, Krzysztof Skonieczny

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám