Hlavní obsah

Nová Amy Winehousová? Na Selah Sue zajděte do Roxy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belgická zpěvačka Sanne Putseysová alias „Selah Sue“ se u nás zatím moc nezabydlela, ale v zahraničí stoupá prudce nahoru. Že by nová Amy Winehousová? Stejně tak můžete napsat nová Duffy, nová Macy Gray, nová Erykah Badu... Posuďte sami 11. prosince v pražském Roxy.

Foto: Fource.cz

Selah Sue

Článek

Selah Sue míchá lákavý koktejl z reggae, soulu a popu, který připomíná ledacos. Její sexy frázování  těžko zapře vliv Amy Winehousové, ostatně i účes typu “včelí hnízdo” je jasným odkazem k zesnulé britské legendě. Je však znát, že obdivuje a napodobuje i zpěvačku Duffy (zpívá coververzi Mercy), jíž je hlasově nejblíže.

Občasné elektronické dokreslování zvuku připomíná umělkyně jako Nneka, Erykah Badu a podobně, ale v podstatě jde z 90% o živou nesyntetickou muziku.

Foto: Selah Sue.com

Selah Sue

Sanne je z Belgie a jako malá prý chtěla být baletkou, ale producenti jí nabídli kariéru popové zpěvačky. Tehdy to odmítla a vrhla se na vlastní, trochu méně mainstreamovou tvorbu. Udělala dobře. Nezkazila si jméno a sláva se stejně dostavila - nyní má její videoklip Ragamuffin na Youtube už 10,3 miliónu diváků. Může se pochlubit i spoluprací s americkou superhvězdou Cee Lo Greenem (Please) a úspěšnou debutovou deskou. Není to špatné na třiadvacetiletou belgickou holku...

Vstupenky se prodávají za 495 korun v síti Ticketpro a na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám