Hlavní obsah

Gene Simmons tvrdí, že dostal 200 miliónů dolarů, aby dal dohromady Led Zeppelin

Novinky, Stanislav Dvořák

Gene Simmons ze skupiny Kiss podle serveru NME tvrdí, že mu jeden podnikatel dal 200 miliónů dolarů, aby přemluvil Led Zeppelin ke comebacku. Stejně se mu to nepodařilo.

Foto: Tomáš Polívka, ČTK

Baskytarista Gene Simmons (vlevo) a kytarista Tommy Thayer

Článek

Nejmenovaný promotér dal Simmonsovi částku už před časem, ale přemluvit členy Led Zeppelin není tak jednoduché. Peníze totiž Roberta Planta, Jimmyho Page a Johna Paula Jonese nezajímaly.

Simmons řekl v britském deníku The Sun, že na přelomu let 2009/2010 dostal na účet pár stovek miliónů dolarů. Měl použít své osobní známosti skupiny a zahrát na city, ale Robert Plant to odmítnul, podobně jako všechny výzvy fanoušků a novinářů.

Koncert na DVD

Po památném koncertě v roce 2007 v Londýně, na který se na černém trhu prodávaly lístky za astronomické ceny, se už Page s Plantem do žádného turné nepustili. Z akce vznikl i film Celebration Day, který se v zahraničí promítá v kinech a v listopadu vyjde na DVD.

Neustálé žádosti o návrat musí zpěváka Roberta Planta skutečně otravovat. Předloni požádal fanoušky, aby už přestali čekat na comeback Led Zeppelin, protože skupina prostě neexistuje.

Led Zeppelin vznikli v roce 1968 a zejména prvními třemi deskami způsobili revoluci v hudbě. Kytarový riff z písně Whole Lotta Love je považován za jeden z nejlegendárnějších v historii a Stairway to Heaven bývá pravidelně na prvním místě ve světových žebříčcích nejlepších rockových balad. Skupina oficiálně skončila roku 1980, když zemřel jejich bubeník John Bonham.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám