Hlavní obsah

Filmové premiéry - Posel, Cesta na měsíc - Podivuhodná cesta, Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titulní hrdina nového filmu režiséra Vladimíra Michálka Posel je bývalý reprezentant v cyklistice, který se živí jako messenger. Filmoví restaurátoři vzkřísili zbytky ztracené a po téměř sto letech objevené barevné kopie slavného filmu Georgese Mélièse Cesta na měsíc. V dalším pokračování série Asterix a Obelix, tentokrát ve službách jejího veličenstva, se Galové, Britové, Normanďani a Římané zamotají do bláznivé honičky za kouzelným lektvarem.

Upoutávka na film Posel (v kinech od 18.10.2012) Video: CinemArt

 
Článek

Posel

Foto: CinemArt

Filmové premiéry

Třicátník Petr miluje kolo a své vášni podřizuje celý svůj život. Neplánuje, neplatí účty, neřeší nic, co může počkat do zítra. Budování společného bydlení s přítelkyní je mu stejně proti srsti jako dělat kariéru. Aby mohl jezdit na kole, raději pracuje jako poslíček. Jeho život je neřízená jízda, ve které neplatí žádná pravidla. Ale problémy se na sebe kupí a je stále těžší před nimi ujet.

Posel, ČR 2012, drama, 100 min., režie: Vladimír Michálek, hrají: Matěj Hádek, Jiří Vyorálek, Eva Leimbergerová, Gabriela Mikulková a další.

Cesta na měsíc – Podivuhodná cesta

Foto: FilmEurope

Filmové premiéry

První filmový kouzelník, Georges Méliès, natočil němý černobílý snímek Cesta na měsíc v roce 1902. Šest vědců cestuje v raketě tvaru náboje, vystřelené z obřího kanónu. Po přistání se setkávají s Měsíčany, Selenity, poté uniknou před jejich králem a vrátí se na Zemi.

Upoutávka na film Cesta na Měsíc (v kinech od 18.10.2012) Video: Film Europe

Až v roce 1993 byla objevena kopie filmu, kterou bylo možné restaurovat. Rozjela se důmyslná a nákladná akce, která vyvrcholila v roce 2011 uvedením filmu na festivalu v Cannes.

Cesta na měsíc – Podivuhodná cesta, Francie, 1902/2011, fantasy/dokument, 76 min, režie: Serge Bromberg, Eric Lange, ve filmu vystupují: Costa-Gavras, Jean-Pierre Jeunet, Michel Gondry, Michel Hazanavicius, Tom Hanks, Georges Méliès a další.

Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva

Foto: HCE

Filmové premiéry

Proslulé římské legie pod vedením Césara napadly Británii. Jedné malé vesničce se sice daří odolávat, ale každým dnem slábne. Britská královna proto vysílá Anticlimaxe, aby vyhledal pomoc u Galů v druhé malinké vesničce ve Francii. Galové mu darují barel svého kouzelného lektvaru a Asterix a Obelix jsou pověřeni doprovodit ho domů. Jakmile dorazí do Británie, Anticlimax jim představí místní zvyky ve vší parádě a všichni to pořádně roztočí...

Upoutávka na film Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva (v kinech od 18.10.2012)Video: Hollywood Classic Entertainment

Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva, Francie, Španělsko, Itálie, Maďarsko 2012, komedie, 110 min, režie: Laurent Tirard, hrají: Gérard Depardieu, Edouard Baer, Fabrice Luchini, Catherine Deneuveová a další.

Paranormal Activity 4

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Pět let poté, co Katie unesla nemluvně Huntera, se tato dvojice přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví.

Upoutávka na film Paranormal Activity 4 (v kinech od 18.10.2012) Video: Bontonfilm

Paranormal Activity 4, USA 2012, horor, 95 min., režie: Henry Joost, Ariel Schulman, hrají: Katie Featherston, Kathryn Newton, Matt Shively a další.

Holky na tahu

Foto: EEAP

Filmové premiéry

Tři nejlepší kamarádky, Regan, Gena a Katie, jsou pobouřené, když zjistí, že jejich kamarádka Becky, která je sice milá, ale poněkud silnější, takže byla vždycky terčem posměchu, se bude vdávat jako první. Gena a Katie jsou pořád single a Regan se snaží přinutit svého kluka, se kterým chodí už čtyři roky, aby ji konečně požádal o ruku. Všechny mají jít Becky za družičky, ale rozlučka se svobodou se jim poněkud vymkne z rukou…

Upoutávka na film Holky na tahu (v kinech od 18.10.2012) Video: EEAP Film Distr.

Holky na tahu, USA 2012, komedie, 87 min., režie: Leslye Headlandová, hrají: Kirsten Dunstová, Isla Fisherová, James Marsden a další.

The Story of film: Odyssey

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

The Story of Film je adaptací Cousinsovy knihy, která ukazuje, jak jsou filmaři ovlivněni historickými událostmi své doby a také ostatními filmaři. Tento téměř patnáctihodinový dokumentární snímek navštěvuje klíčová místa v historii filmu; od Hollywoodu po Bombaj; od Hitchcockova Londýna po vesnici, kde se natočil Pather panchali. Přináší rozhovory s legendárními filmaři a herci – Stanley Donen, Kyôko Kagawa, Gus Van Sant, Lars Von Trier, Claire Denis, Bernardo Bertolucci, Robert Towne, Jane Campionová, Claudia Cardinalová a další.

Upoutávka na film Příběh filmu: Odysea (v kinech od 18.10.2012)Video: Film Europe

The Story of film: Odyssey, Velká Británie, 2011, dokument, 15 dílů, 15 hodin, režie: Mark Cousins, účinkují: Mark Cousins, Alexander Sokurov, Norman Lloyd, Lars von Trier, Paul Schrader, Haskell Wexler, Bernardo Bertolucci, Baz Luhrmann a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám