Hlavní obsah

Zpěvák Simply Red přijede sólo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mick Hucknall, který se proslavil jako zpěvák Simply Red, přijede do ČR poprvé jako sólista pod svým jménem. V pražském Kongresovém centru se jeho příznivci sejdou 27. března.

Foto: Zbyněk Stanislav, Právo

Mick Hucknall

Článek

Hucknall už 29. října vydá desku American Soul, jejíž název říká všechno. Budou to coververze písní z šuplíku zvaného „classic soul“, čili americká tvorba z šedesátých a sedmdesátých let. Je to příznačné pro dnešní pop music. Nová tvorba je natolik slabá, že se nejslavnější interpreti neustále vracejí ke starým soulovým věcem a mají s tím úspěch. Díky tomu pokračuje kariéra Seala, Joe Cockera, Micka Hucknalla a dalších.

Simply Red mívali vždy vyprodáno a Hucknall pravděpodobně ani tentokrát nezklame. Zpěvák globálních hitů jako If You Don’t Know Me By Now (mimochodem také coververze) nebo You Make Me Feel Brand New, Stars a Holding Back the Years se nyní pustil do klasik I Only Have Eyes For You, I’d Rather Go Blind a That’s How Strong My Love Is.

Simply Red působili v oboru přes 25 let a prodali asi 50 miliónů hudebních nosičů. Velmi elegantně kloubili soul, reggae, funky a jazz. Mick Hucknall byl vždy hlavní hnací silou skupiny, takže jeho odchodem na volnou nohu se nic moc nezmění. Pouze jméno na plakátech.

Vstupenky budou v síti Ticketpro od 15. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám