Hlavní obsah

Pojišťovna nakonec milióny za zrušené Jacksonovy koncerty nezaplatí

Novinky, Stanislav Dvořák

Bývalý pořadatel koncertů Michaela Jacksona AEG Live stahuje požadavek ve výši 17,5 miliónu dolarů, které měla vyplatit pojišťovna Lloyd's, protože se koncerty neuskutečnily. Zpěvák 25. června 2009 zemřel.

Článek

Společnost AEG Live žádala peníze od pojišťovny už v roce 2009, ta ale prohlásila, že smlouva neplatí, protože AEG šířila nepravdivé informace o Jacksonovi a jeho smrti. Právník AEG Live uvedl pro BBC, že nic nepožadují, protože už to bylo uhrazeno z dědictví po zpěvákovi.

Prohlášení přišlo týden poté, co pronikly do médií interní e-maily pořadatelů koncertů, které naznačují, že věděli, v jak hrozném stavu se Michael Jackson nacházel. V jednom z nich šéf AEG Randy Phillips zpěváka popsal slovy: "zamčený v pokoji, opilý a deprimovaný".

Právníci AEG ale tvrdí, že stažení požadavku nesouvisí s únikem těchto e-mailů, jejichž zdrojem byl prý materiál, který souvisí s jiným právním sporem mezi AEG a Jacksonovou matkou Katherine.

Promotéři i lékař postupovali bezohledně

Foto: Reuters

Conrad Murray u soudu

Ta obvinila promotéry, že na zpěváka tlačili, aby vystupoval, i když věděli, že byl příliš slabý. "My stojíme za výroky právníků AEG, že stažení požadavku nesouvisí s únikem e-mailů," řekl Paul Schriffer z pojišťovny Lloyd's.

Zpěvák se dlouhodobě nacházel ve velmi špatném zdravotním stavu a nepomohli mu ani producenti, ani jeho osobní lékař Conrad Murray, který mu dával velká množství léků a nakonec za to byl odsouzen na čtyři roky. Jackson zemřel na předávkování anestetikem propofol, které používal s Murrayho vědomím. Ten měl zaplatit rodině ještě odškodné 100 miliónů dolarů, jenže vlivem soudních sporů přišel o všechno, a tak po dohodě s Jacksonovou rodinou nemusí odškodnění platit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám