Hlavní obsah

Rock ze staré školy. Aerosmith dali na internet ukázku z novinky

Novinky, Stanislav Dvořák

Američtí Aerosmith dali na internet další píseň Lover Alot z očekávané desky Music from Another Dimension. Signalizuje, že se skupina trochu vrací ke svému zlatému rockovému období, které prožívala před čtyřiceti lety.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Steven Tyler

Článek

Nejde jen o to, že Lover Alot je jednoznačně rocková, ale jde o old-school styl, jaký hráli v sedmdesátých letech. V podobném duchu je ostatně i druhá písnička z alba Legendary Child, kterou pustili na internet už před časem.

Album Music from Another Dimension vyjde 28. srpna. Legendary Child přitom Aerosmith zahráli už před několika měsíci na finále soutěže American Idol (americká verze Superstar), kde Steven Tyler fungoval jako porotce. Když tam v roce 2010 nastoupil, málem způsobil konec Aerosmith, ostatním členům se to totiž vůbec nelíbilo. Nakonec se podařilo domluvit a skupina souhlasila i s vystoupením na finále, což pro ni znamená velkou reklamu mezi mladším publikem.

Skupina se v posledních letech potácela na hraně rozpadu kvůli složitým mezilidským vztahům i zdravotním problémům. Deska je ale spojila. "Byli jsme čtyři měsíce zalezlí a dělali to, co nám jde nejlépe," řekl letos na jaře Tyler na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám