Hlavní obsah

Mišík vyjede na turné ke 40. výročí alba Kuře v hodinkách

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vladimír Mišík a členové původní skupiny Flamengo vyrazí na turné ke čtyřicátému výročí jednoho z nejslavnějších rockových alb v dějinách, Kuře v hodinkách, které proslulo mimo jiné i básnickými texty Josefa Kainara.

Foto: Aleš Honus, Právo

Vladimír Mišík

Článek

Zásadní album vyšlo letos v únoru v nové remasterované a vyšperkované podobě na CD, doplněné o bonusy. Nejvášnivější sběratelé si mohou pořídit i vinyly.

Na výročním turné navíc posluchači uvidí a uslyší členy původního Flamenga (Vladimír Mišík, Vladimír „Guma“ Kulhánek, Pavel Fořt) plus další doprovodné muzikanty. Hrát se bude jak Kuře v hodinkách, tak i současný repertoár.

Na albu Kuře v hodinkách Flamengo předvedlo mimořádně propracovanou, v Československu vlastně revoluční formu rockové hudby s odvážnými aranžemi a vlivy světového jazz-rocku a prog-rocku. V neposlední řadě desku od běžného spotřebního rocku odlišuje básnictví Josefa Kainara.

Foto: Supraphon

Legendární deska Kuře v hodinkách skupiny Flamengo

Skupině kolem Vladimíra Mišíka se podařilo natočit unikát, který se objevuje jednou za dekádu. Reedice nabízí původní album a přidané bonusové písně Každou chvíli, Týden v elektrickém městě a Kuře v hodinkách (alternativní singlová verze).

Plán turné:

31.08. Žatec (náměstí + BLUE EFFECT)

16.09. Plzeň (+ IVAN HLAS)

18.09. Brno

24.09. Opava

19.10. Hradec Králové

30.10. Ostrava

31.10. Ostrava

06.11. Kolín

09.11. Polná

12.11. Praha - Akropolis

13.11. Praha - Akropolis

29.11. Přerov

30.11. Kunovice (+ TEN YEARS AFTER)

13.12. Kroměříž

15.12. Jablonec nad Nisou

19.12. České Budějovice

Zájem je o něj dodnes velký, v zimě se vyšplhalo na druhé místo hitparády nejprodávanějších alb IFPI a v TOP 50 se drží až do srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám