Hlavní obsah

Ve Frýdlandu začne Letní jazzová dílna

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podevětadvacáté se v sobotu 18. 8. do severočeského Frýdlantu sjedou na týden lektoři i frekventanti Letní jazzové dílny, kterou tam v roce 1984 založil jazzman Karel Velebný. Po jeho smrti v roce 1989 převzal žezlo ředitele další skvělý muzikant Karel Růžička.

Foto: archiv Letní jazzové dílny

Pod vedením Karla Růžičky se představí například Jiří Stivín, Rosťa Fraš, Svatobor Macák, Jaromír Hnilička a František Tomšíček.

Článek

Pod jeho vedením se představí lektoři Luboš Andršt (kytara), Josef Fečo (kontrabas) Zdeněk Fišer (kytara), Jaromír Hnilička (trubka), Svatobor Macák (saxofony), Jiří Stivín (flétny), Lubomír Šrámek (klávesy), Boris Urbánek (klávesy), Martin Zbrožek (housle) a další. Z USA přijedou Lee Andrew Davison (zpěv), Gary Rissmiller (bicí), Neil Wetzel (saxofony) a Skip Wilkins (zpěv).

V úterý 21. srpna je na programu vernisáž výstavy grafika Vladimíra Suchánka, ve středu pak tradiční koncert lektorů, který předvede výkvět domácího jazzu v unikátních sestavách, jež je možné slyšet jen jedenkrát do roka právě na nádvoří frýdlantského zámku.

Večery ve čtvrtek a pátek (23. a 24. 8.) budou patřit frekventantům, kteří v sále Besedy předvedou to, co během týdne ve Frýdlantu z jazzové kuchyně pochytili.

Reklama

Související témata:

Související články

Kulisou jubilejního Open Air Festivalu jsou bagry

Kulisu jubilejního pětadvacátého festivalu Open Air Music odstartovaného čtvrteční podvečer v Trutnově představují bagry. Staveniště dýchající prachem a hlukem...

Výběr článků

Načítám