Hlavní obsah

Nové knihy: Brownová, Głowacki, Lovecraft, Kšajtová, Savoia a Sowa

Právo, František Cinger

Zcela letní výběr z nových knih nabízí v pestré paletě vyprávění americké prozaičky Eleanory Brownové, román Janusze Głowackého, povídky Isaaka Bashevise Singera, detektivku skotské autorky Val McDermidové i pokračování příběhů americké legendy Howarda P. Lovecrafta. O mimořádných dívkách píší Američanka Sophie Jordanová i Britka Jacqueline Wilsonová, pro děti pak Marie Kšajtová. Zaujmou jistě názory českého záhadologa Vladimíra Lišky. Nádavkem komiks Sylvaina Savoii a Marzeny Sowy.

Článek

Eleanor Brownová:

Sestry sudičky

Nové knihy

Otec tří sester, profesor Andreas, hovoří převážně v Shakespearových verších, své nejhlubší pocity sděluje jeho slovy. Zatímco jiné děti se v idylickém univerzitním městečku Barnwell dívají na televizi, Andreasovy dcery, pojmenované po Shakespearových postavách Rose (Rosalind; Jak se vám líbí), Bean (Bianca; Zkrocení zlé ženy) a Cordy (Cordelia; Král Lear), chodí do knihovny. Jsou do knih tak ponořené, že přestože jsou si blízké, nenaučily se spolu vycházet. „Chápejte, my se navzájem milujeme, jen se prostě nemáme moc rády.“ A nyní se po mnoha letech vracejí domů, protože jejich matka umírá na rakovinu…

Host, přeložil Tomáš Kačer, 400 stran, 329,00 Kč

Janusz Głowacki:

Good night, Džerzy

Nové knihy

Hlavní postavou neobyčejného románu je Jerzy Kosiński, slavný americký spisovatel s polskými kořeny, jehož mezinárodní věhlas korunoval obrovský skandál, pád z výsluní americké kulturní elity a nakonec sebevražda. Jaké byly příčiny tohoto tragického konce? Kým byl ve skutečnosti Kosiński? Polák, který udělal v Americe závratnou kariéru a vydělal pohádkové jmění? Kontroverzní postava neustále přepisující vlastní životopis? Záhadný muž poznamenaný zážitky z holocaustu? Člověk podezřelý z podvodů a lží, které zpochybnily autorství kultovní knihy Nabarvené ptáče?

Host, přeložil Petr Vidlák, 280 stran, 299,00 Kč

Isaac Bashevis Singer:

Hádanka / A Riddle

Nové knihy

Tento výbor se snaží být reprezentativním vzorkem Singerovy povídkové tvorby a jsou tu zastoupeny jak jeho „duchařské“ povídky, tak ty, které líčí obyčejné - třebaže neobyčejné - lidi.

Argo, přeložil kolektiv překladatelů, 266 stran, 278 Kč

Val McDermidová:

Pomsta

Nové knihy

Sériový vrah, který krutostí překonává všechny ostatní, po letech opět útočí. Tento děsivý příběh vás plně pohltí, ať už do světa Tonyho Hilla a Carol Jordanové vstupujete poprvé, anebo si myslíte, že jej již dobře znáte.

BB art, přeložila Radmila Damová, 344 stran, 249 Kč

Howard P. Lovecraft:

Volání Cthulhu – Spisy 3/II

Nové knihy

Druhá část třetího svazku lovecraftovských spisů Volání Cthulhu přináší vedle všemi již jistě napjatě očekávaného dokončení novely Případ Charlese Dextera Warda další povídky a příběhy z let 1927–1930. V dubnu 1926 se Lovecraft vrací z nemilovaného New Yorku zpět do rodné Providence a s novou tvůrčí energií píše jedny ze svých nejpůsobivější a čtenářsky nejpřitažlivější příběhů...

Host, přeložil kolektiv překladatelů, 324 stran, 299 Kč

Sophie Jordanová:

Drakie

Nové knihy

Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacindina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků…

CooBoo, přeložila Olga Bártová, 296 stran, 299 Kč

Jacqueline Wilsonová:

Miláčkové

Nové knihy

Dvě naprosto odlišné dívky – jedno mimořádné přátelství!

Když se tyto dvě dívky za velmi nepravděpodobných okolností setkají, vznikne něco mimořádného: přátelství, které jim oběma pomůže změnit život.

BB art, přeložila Daniela Feltová, 280 stran, 199 Kč

Marie Kšajtová:

Dina a tajemství starých tenisek

Nové knihy

Osmiletá Dina jede s tátou na prázdniny k tetičce, kterou vůbec nezná. Jaké to asi bude ve Velké Hučce? Tatínka několikrát překvapí. Zatouží třeba přespat na hřbitově, aby se ve třídě mohla pochlubit opravdovým dobrodružstvím. Podivná noc odstartuje nejen dobrodružné pátrání po zloději andělů, ale spoustu dalších příhod, které se dají prožít jen v téhle vesnici. Dina odteď má i vlastního anděla, toho, jehož sochu s tátou na hřbitově zachránili. A trochu zvláštní teta Albína Feferonka? To je ta nejlepší tetička, kterou si mohla Dina přát – nezkazí žádnou legraci, má kocoura Madlafouse, co rád čte, a staré tenisky, které dokážou něco neuvěřitelného…

JaS, 136 stran, 248 Kč

Vladimír Liška:

Manipulace mysli

Nové knihy

Kniha předního českého záhadologa se věnuje oboru psychotroniky, který zkoumá určité projevy a schopnosti lidské psychiky, ležící mimo naše běžné smyslové vnímání. Vladimír Liška se kromě psychotroniky zabývá ufologií a řešením různých historických otazníků. Je autorem více než třiceti knih.

XYZ, 224 stran, 229 Kč

Sylvain Savoia, Marzena Sowa:

Marzi 1984 - 1987

Nové knihy

Marzena Sowa narozená v roce 1979 v polském městě Stalowa Wola, vyprávěla svému francouzskému příteli, jak se žilo u nich doma, když byla malá. Tím přítelem byl komiksový kreslíř Sylvain Savoia. Spolu začali vzpomínky skládat do obrázků a malých příběhů. Společně vytvořili malou Marzi, jedináčka ze sídliště za hutěmi a nechali ji znovu prožít druhou polovinu osmdesátých let. Marzi přitom není žádné průměrné východoevropské či polské dítě osmdesátých let – její osud je jedinečný a neopakovatelný, určený konkrétním časem a místem, kde vyrůstala.

Plus, přeložila Hana Zahradníčková, 224 stran, 369 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám