Hlavní obsah

Filmová sága Twilight skončí jinak než v knize

Právo, Jaroslav Špulák

Překvapení brzy čeká na příznivce filmové ságy Twilight. Závěr posledního filmu se totiž bude zásadně lišit od závěru, který je v knize autorky románové předlohy Stephenie Meyerové. Tento fakt prozradil v rozhovoru pro webové stránky Entertainment Weekly představitel jedné z hlavních postav Robert Pattison.

Foto: Profimedia.cz

Robert Pattinson a Kirsten Stewartová v upírské romanci Stmívání (Twilight).

Článek

„Když jsem poprvé četl scénář a dostal se k té pasáži, řekl jsem si ‚Co?‘ a vrátil jsem se o stranu předtím. Nemýlil jsem se, je to tak,“ řekl.

Čtenáře knižních předloh čeká ve filmu několik překvapení, některá prý budou šokující. Podle Pattisona, jenž hraje ve filmové sérii upíra Edwarda Cullena, by však měli být nakonec všichni spokojeni. „Všem se dostane spravedlnosti,“ vysvětlil.

Změnu rozhodla spisovatelka se scénáristkou

Pro změnu závěru se rozhodla sama spisovatelka společně se scenáristkou Melissou Rosenbergovou. Webová stránka výše zmíněného magazínu také zveřejnila nové fotografie z filmu Twilight sága: Rozbřesk – 2. část. Ten bude mít v českých kinech premiéru 15. listopadu 2012.

Romány ságy Twilight, podle nichž vznikaly filmy, byly čtyři. Filmů bude však pět, tvůrci se totiž rozhodli poslední knihu rozdělit do dvou dílů. Prvním snímkem bylo Stmívání (2008).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám