Hlavní obsah

Filmové premiéry - Total Recall, American Translation, Rebelka a Kuma

Právo, Věra Míšková

Film Total Recall podle povídky Zapamatujeme si to za vás se slevou byl natočen poprvé v roce 1990. Nynější verze přichází s Colinem Farellem a Kate Beckinsaleovou v hlavních rolích. American Translation je brutálním milostným i vražedným příběhem mladého páru. Animovaný snímek studia Pixar Rebelka čerpá ze staré skotské legendy o nebojácné princezně, která šla vlastní cestou. Rakouský režisér Umut Dag vypovídá o mikrokosmu turecké rodiny žijící ve Vídni ve filmu Kuma.

Upoutávka na film Total Recall (v kinech od 16.08.2012)Video: Falcon

 
Článek

Total Recall

Foto: Falcon

Nové filmy

Tovární dělník Quaid má krásnou manželku, kterou miluje, ale přesto má pocit, že nežije život tak, jak by měl. Nabídka společnosti Rekall, která dokáže proměnit sny ve skutečné vzpomínky, mu tudíž připadá jako skvělý nápad na dobrodružnou dovolenou. Vzpomínky na život super špióna totiž mohou být přesně to, co potřebuje.

Cesta do vlastní mysli se ale zvrtne a Quaid se stane hledaným mužem, který je na útěku před policií. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když objeví svou skutečnou identitu, svou pravou lásku a svůj skutečný osud.

Total Recall, USA 2012, akční sci-fi thriller, 121 min., Režie: Len Wiseman,hrají: Kate Beckinsaleová, Colin Farrell, Jessica Bielová, Bill Nighy a další.

American Translation

Foto: FilmEurope

Nové filmy

Francouz Jean Marc Barr je režisérem, producentem i představitelem jedné z rolí ve filmu o psychopatickém vrahovi a dívce, která ho navzdory tomu nepřestává milovat. Mládeži do 15 let nevhodný snímek plný násilí a nahoty chtěli tvůrci natočit jako zamyšlení nad tím, jak se z napohled slušného a hezkého člověka může stát vrah, a také jako jednu z variant touhy po svobodě a nezávislosti za každou cenu.

American Translation trailerVideo: Film Europe

American Translation,  Francie 2011, drama, 109 min., režie: Jean Marc Barr a Pascal Arnold, hrají: Lizzie Brocheréová, Jean-Marc Barr, Esteban Carvajal-Alegria a další.

Rebelka

Foto: Falcon

Nové filmy

Skotská rusovlasá princezna Merida je svéhlavá dcera krále Ferguse a královny Elinor. A dělá jim starosti, protože je odhodlána jít si v životě svou cestou. Vzepře se starým zvykům i třem váženým lordům, avšak svými činy nechtěně rozpoutá v království zmatek. Požádá tedy o pomoc čarodějnici, která její přání sice vyplní, ale bohužel po svém.

Rebelka trailerVideo: Falcon

Merida tak musí využít všechny své schopnosti i pomoc přátel, aby zlomila děsivou kletbu, než bude příliš pozdě.

Rebelka, USA 2012, animovaný, 100 min., režie: Mark Andrews, Brenda Chapmanová, v českém znění: Barbora Šedivá, Simona Postlerová, Karel Heřmánek, Ljuba Skořepová, Ota Jirák a další.

Kuma

Foto: FilmEurope

Nové filmy

Když Aiše slaví svatbu, téměř každý ve vsi věří, že si bere Hasana. Ale ve skutečnosti je Aiše poslána do Vídně jako druhá žena Hasanova otce, Mustafy. Dívka přijíždí do Rakouska a dostává se jí rozporuplného přijetí od nové rodiny. Mustafovy děti, z nichž některé jsou starší než ona, ji nepřijímají. Jen Mustafova manželka Fatma, která umírá na rakovinu, se zdá opravdu potěšena: nyní si může být jista, že její muž, kterému byla vždy loajální a obětavou muslimskou ženou, má dobrou nástupkyni.

Kuma trailerVideo: Film Europe

Mezi dvěma ženami se rozvine zvláštní přátelství, ale to je brzy podrobeno zkoušce, když rodina čelí nečekané ráně osudu.

Kuma, Rakousko 2012, drama, 93 min., režie: Umut Dag, hrají: Nihal G. Koldas, Begüm Akkaya, Vedat Erincin, Murathan Muslu, Alev Imak, Aliye Esra Salebci a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám