Hlavní obsah

Sting si ČR oblíbil, v listopadu je v Ostravě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a multiinstrumentalista Sting 19. listopadu zavítá do ostravské ČEZ Arény v rámci turné Back to Bass se svou pětičlennou kapelou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sting ve vítězném gestu

Článek

Sting se vrací pouhých pár měsíců poté, co v červnu nadchnul pražskou O2 Arénu. Sklidil vynikající recenze, stejně jako v Americe a zbytku Evropy. Stinga doprovází kytarista Dominic Miller, bubeník Vinnie Colaiuta, klávesista David Sancious, houslista Peter Tickell (elektrické housle) a zpěvačka Jo Lawryová.

Loni oslavil britský umělec 25 let sólové kariéry. Začínal v sedmdesátých letech se skupinou The Police, která prorazila mimo jiné hitem Roxanne, a záhy se stal sólovou hvězdou. Pohyboval se mezi rockem, popem, reggae, jazzem i klasikou. Každé jeho album je jiné.

Na rok 2012 Sting přichystal turné Back to Bass, které je narozdíl od předchozích symfonických projektů aranžérsky zcela prosté. Slavným hitům Englishman in New York, Every Little Thing She Does Is Magic, Message in the Bottle, Demolition Man, Desert Rose či Every Breath You Take vrátil jednoduchý kabát - basa, bicí, kytara a klávesy.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketpro v cenách 990-1690 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám