Hlavní obsah

Filmové premiéry - Temný rytíř povstal a Andělský podíl

Právo, Věra Míšková

Tento týden vstupuje do kin nový film o Batmanovi Temný rytíř povstal režiséra Christophera Nolana a hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky Andělský podíl, s níž Ken Loach soutěžil letos v Cannes a dostal tam Cenu poroty.

Trailer k filmu Temný rytíř povstalVideo: Warner Bros, .

 
Článek

Temný rytíř povstal

Foto: Warnerbros

Filmové premiéry

Před osmi lety se Batman vytratil do noci a z hrdiny se změnil v uprchlíka. Tím, že na něj padla vina za smrt Harveyho Denta, obětoval temný rytíř všechno pro to, co společně s komisařem Gordonem považoval za vyšší dobro. A na čas tato lež skutečně zabírala, když byla kriminální aktivita v Gothamu rozdrcena silou Dentova odkazu.

Všechno se ale mění s příchodem prohnané zlodějky a jejích tajemných zájmů. A ještě daleko nebezpečnější je nástup Banea, maskovaného teroristy, jehož nelítostný plán proti Gothamu vyžene Bruce z jeho dobrovolného exilu. Avšak ani pokud si znovu nasadí svou masku a temnou kápi, nemusí jeho síly proti Baneovi stačit.

Hvězdnému mezinárodnímu obsazení filmu vévodí držitel Oskara Christian Bale, který se vrací ve dvojroli Bruce Wayna a Batmana.

Temný rytíř povstal, USA/Velká Británie, akční / krimi / drama / thriller, 164 min., režie: Christopher Nolan, hrají: Hrají: Christian Bale, Morgan Freeman, Gary Oldman, Michael Caine, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Juno Temple, Nestor Carbonell, Matthew Modine, Joey King, Brett Cullen, Tom Conti, Chris Ellis, Christopher Judge, Daniel Sunjata, Reggie Lee, Jillian Armenante, Jason Yee, Aidan Gillen, Liam Neeson, David Dayan Fisher, Josh Stewart, Michael PapajohnChristian Bale, Morgan Freeman, Gary Oldman, Michael Caine, Tom Hardy, Anne Hathawayová, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillardová a další.

Andělský podíl

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. Celkem není divu, že ho rodina jeho dívky nemiluje. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky.

Upoutávka na film Andělský podíl (v kinech od 26.07.2012) Video: Aerofilms

Když si totiž odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy.

Andělský podíl, VB 2012, komedie, 106 min., režie: Ken Loach, hrají: Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland, Jasmin Rigginsová, William Ruane, Roger Allam a další...

Reklama

Výběr článků

Načítám