Hlavní obsah

Na Rock for People se objevily falešné vstupenky

Právo, Ludmila Žlábková

Holinky, v horším případě žabky jsou po úterní průtrži stále největšími kamarády návštěvníků 18. ročníku hudebního festivalu Rock for People, který oficiálně začal ve středu v 11 hodin. Ačkoliv na mnoha místech Festivalparku na hradeckém letišti, kde se akce koná, jsou dosud hluboké vodní nebo bahenní laguny, průběh festivalu ohrožen není.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Krátce po 11. hodině se otevřel Festivalpark na hradeckém letišti a Rock for People oficiálně začal.

Článek

„Již v úterý zde bylo na 14 tisíc lidí, dnes jich je již přes 20 tisíc,“ řekl ve středu po poledni mluvčí festivalu Jiří Hlinka. Ačkoliv úterní program, takzvaný večírek pro nedočkavé, bylo nutné vinou počasí částečně redukovat, dnešní program již běží podle plánu.

Vzhledem k počasí pořadatelé doporučují nezapomenout na holínky nebo nepromokavou obuv a náhradní oblečení. „Přívalové deště se nemohly neodrazit na plochách ve stanovém městě. Pokud vám vadí bláto nebo voda, doporučujeme využít ještě ubytování ve městě,“ upozornil mluvčí festivalu Jiří Hlinka

Ten také poděkoval hradeckým hasičům. „Celou noc nám pomáhali s vysáváním vody z přístupových cest a prostorů před i za jednotlivými scénami. Přitom si plnili své běžné povinnosti, neboť i situace ve městě byla na mnoha místech kritická,“ dodal Hlinka.

Objevily se falešné vstupenky

„Policistům bylo do současné doby nahlášeno několik případů o ztrátě osobních dokladů. Během včerejšího dne jsme dále přijali oznámení od poškozených účastníků festivalu, týkající se falešných vstupenek,“ uvedla mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková.

Vstupenky v počtu asi 15 až 20 kusů měli poškození nakoupit přes internet nebo přímo od jedné osoby v Brně za částku od jednoho tisíce do jedenácti set korun. „Na tyto vstupenky, označené stejným čárovým kódem, se na festival však podle našich zjištění dostane pouze první "šťastlivec", ostatní lidé se do areálu již nedostanou a musí si zakoupit novou vstupenku,“ dodala mluvčí a upozornila všechny příznivce hudby, aby proto lístky na hudební produkci nakupovali jen na ověřených místech!

Největším lákadlem Faith no more

Vše středu na hlavních scénách festivalu vystoupí například zástupci britské indie rockové scény Franz Ferdinand či Two Door Cinema Club, electro-punkoví The Prodigy, post-hardcorový kvartet Enter Shikari, rap-hoperová hvězda Example či domácí Tata Bojs.

„Největším lákadlem čtvrtečního programu i celého festivalu jsou legendární Faith no More, kteří chystají unikátní vizuální show. Ne náhodou v předprodejích zmizely všechny jednodenní vstupenky,“ uzavřel mluvčí festivalu Hlinka.

Reklama

Související témata:

Související články

Rock for People začal v dešti

Večírkem pro nedočkavé začal v úterý odpoledne osmnáctý ročník hudebního festivalu Rock for People. Ve Festivalparku v Hradci Králové jej ale provázely silný...

Výběr článků

Načítám