Hlavní obsah

Natalia Tena: Jsem posedlá komiksy

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošní Rock for People (3. – 6.7.) přijede do Hradce Králové skupina Molotov Jukebox. V jejím čele stojí sedmadvacetiletá britská herečka Natalia Tena, jež si získala slávu rolí bystrozorky Nymfadory Tonksové ve filmu Harry Potter a Fénixův řád. Prý se na londýnský konkurz vydala na poslední chvíli na kole.

Foto: Profimedia.cz

Natalia Tena

Článek

Do studia přijela vyčerpaná a zakopla o židli. Ihned se začala překotně omlouvat, ovšem režisér David Yates už věděl, že našel stejně nemotornou energickou osobu, jakou je Tonksová v knihách J. K. Rowlingové.

Pomohla vám nějak role Nymfadory Tonksové i v hudební kariéře?

Myslím, že účast na Harrym Potterovi mi otevřela spoustu dveří. Je to skvělé, ale zároveň jsme v posledním roce s kapelou tvrdě makali, což se nám letos také vrací.

Jsou pro vás Nymfadora Tonksová a role v seriálu Hra o trůny jediným pojítkem se světem fantasy?

Pracovně ano, nikoli ovšem osobně. Jsem až fanaticky posedlá komiksy. Právě čtu komiksovou adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. A miluju Sandmana, Hellboye a Transmetroplitan od Neila Gaimana. A je toho mnohem víc.

Na Rock for People vystoupíte se svou kapelou Molotov Jukebox. Máte s ní dlouhodobé plány?

Jasně že nějaké plány máme. Hodláme hlavně ovládnout svět, dále jet na světové turné a zároveň nahrávat spoustu skvělých desek. Chci totiž dělat hudbu, dokud neumřu. Kdybych měla vyjádřit kapelní filozofii, pak řeknu, že chceme jít odvážně tam, kde už sice byli jiní, ale my chceme být více zpocení a mít nezbedné úsměvy.

Máte rádi hudební improvizaci?

Improvizace je matka nových písní. Jejich otcem je nacvičování.

O čem jsou vaše písně?

O sexu, samozřejmě i lásce, také podvádění, o smrti a existenciálních krizích.

Reklama

Související témata:

Související články

Artrockoví U.K. se vrátili a hrají v Praze

U.K. patřili k posledním artrockovým superskupinám sedmdesátých let, přišli však příliš pozdě na to, aby se v době nástupu punku se svou originální směsí art...

Folk-rock s okouzlující atmosférou

John Mayer je šikovný chlapík z Connecticutu, držitel Grammy a komerčně úspěšný písničkář, který se pohybuje mezi popovým mainstreamem a oblastí blues a folku....

Elektroničtí Orbital využívají improvizace

Jednou z hvězd letošního festivalu Rock For People jsou legendární představitelé scény taneční hudby, britští Orbital, kteří se dali dohromady v roce 1989....

Výběr článků

Načítám